• LIFE&STYLE

    Οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά

    • NewsRoom


    Το περιοδικό Condé Nast Traveler δημοσιοποίησε πρόσφατα τα αποτελέσματα των ετησίων βραβείων επιλογής των αναγνωστών. Φέτος περισσότεροι από 128.000 ταξιδιώτες συμμετείχαν με εκατομμύρια αξιολογήσεις και χιλιάδες σχόλια τα οποία οι συντάκτες του περιοδικού χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν λίστες με αγαπημένες πόλεις, ξενοδοχεία και θέρετρα.

    Η παρακάτω λίστα αναφέρεται στις 10 καλύτερες πόλεις για ταξιδιώτες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

    10. Λονδίνο, Αγγλία -Υπάρχουν περισσότερα να δει κανείς στο Λονδίνο εκτός από fish and chips διώροφα λεωφορεία και γεμάτες ζωντάνια pub. Το Λονδίνο εκτείνεται γύρω από τον ποταμό Τάμεση και είναι γεμάτο από μουσεία, πάρκα και κουλτούρα η οποία μας ταξιδεύει αιώνες πίσω.

    10-london-england

    9. Κιότο, Ιαπωνία –Το Κιότο έχει 1600 βουδιστικούς ναούς, 400 ιερά Σιντοϊσμού και σχεδόν 100 εστιατόρια με αστέρια Michelin. Είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ιαπωνίας, με τις παραδοσιακές γκέισες, να κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους του.

    9-kyoto-japan

    8. Μπριζ, Βέλγιο -Γνωστό για τους λιθόστρωτους δρόμους, τα κανάλια και την διατηρημένη παλιά πόλη, η Μπριζ είναι σαν ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Το λιμάνι της πόλης αποτελεί βασικό παίχτη στο ευρωπαϊκό εμπόριο.

    8-bruges-belgium7. Πράγα, Τσεχία –Από το αστρονομικό ρολόι και την πλατεία της παλιάς πόλης και τα μπαρ μέσα στα κελάρια, η Πράγα είναι μια πόλη για εξερευνητές. Οι φωτογράφοι πρέπει να ανέβουν στον λόφο Petřín για ιδανικές πανοραμικές φωτογραφίες.

    7-prague-czech-republic6. Ρώμη, Ιταλία -Η Ρώμη είναι το σπίτι του μεγαλύτερου καθεδρικού ναού στον κόσμο, της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Εκτός από το Κολοσσιαίο την Φοντάνα ντι Τρέβι και την Καπέλα Σιστίνα του Μιχελάντζελο επίσης σημαντικό είναι να απολαύσετε τα εκπληκτικά εστιατόρια της αιώνιας πόλης.

    6-rome-italy

    5. Παρίσι, Γαλλία -Το Παρίσι δεν θεωρείται τυχαία μια από τις πρωτεύουσες της μόδας, τέχνης, γαστρονομίας, με κουλτούρα του καφέ και πολυτελείς μπουτίκ.

    5-paris-france

    4. Σίδνεϊ, Αυστραλία –Το Σίδνεϊ είναι γνωστό για την κτίριο της όπερας με ωραίες παραλίες και δυνατότητες κατάδυσης και surf.

    4-sydney-australia

    3. Βιέννη, Αυστρία – Η μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης δίπλα στον ποταμό Δούναβη είναι γνωστή για τον Μότσαρτ τον Μπετόβεν και τον Φρόιντ.

    3-vienna-austria

    2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία –Γνωστή για την κουλτούρα του spa και τα καλοδιατηρημένα λουτρά του 16ου και του 17oυ αιώνα ενώ αξίζει να περπατήσετε την γέφυρα Széchenyi Chain η οποία ενώνει την Βούδα με την Πέστη.

    2-budapest-hungary

    1. Φλωρεντία, Ιταλία – Δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση. Στην πόλη με την παγκοσμίου φήμης τέχνη, οι ντόπιοι και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν μια πληθώρα από γκαλερί, μουσεία και εκκλησίες.

    1-florence-italy



    ΣΧΟΛΙΑ