• Ροή Ειδήσεων

    Το πρακτορείο Reuters αποχαιρετά τον Γιάννη Μπεχράκη με μια σειρά από εμβληματικές φωτογραφίες του (pics)

    • NewsRoom

    Γιάννης Μπεχράκης


    To δικό του αντίο στον βραβευμένο φωτορεπόρτερ του, Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, απηύθυνε το διεθνές πρακτορείο Reuters.

    O Μπεχαρήκης εντάχθηκε στο πρακτορείο στα μέσα της δεκαετίας του 1980, καλύπτοντας γεγονότα σε κάθε γωνιά του πλανήτη 30 και πλέον χρόνια. Στην επαγγελματική του πορεία, κέρδισε τον σεβασμό των συναδέλφων του, για την ικανότητα και το θάρρος του. Μάλιστα, ως επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου, το 2016 έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων.

    Οι συνάδελφοί του που εργάστηκαν στο πλάι του στο πεδίο τόνισαν πως έχασαν έναν ταλαντούχο, απόλυτα αφοσιωμένο φωτοειδησεογράφο και δημοσιογράφο. Αναφερόμενος στη ματιά και το στιλ της δουλειάς του Μπεχράκη, ο βετεράνος φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς Γκόραν Τομάσεβιτς σχολίασε ότι για τον εκλιπόντα, πάντα το ζητούμενο «ήταν να αφηγηθεί την ιστορία με όσο πιο άρτιο, καλλιτεχνικό τρόπο ήταν δυνατόν». «Δεν θα συναντήσετε κανέναν εξίσου αφοσιωμένο, τόσο εστιασμένο, κάποιον που θα θυσίαζε τα πάντα για να καταγράψει την πιο σημαντική εικόνα», πρόσθεσε.

    Αποχαιρετώντας το Reuters τον Γιάννη Μπεχράκη, επέλεξε μια σειρά από 70 εμβληματικές φωτογραφίες του για να κοσμήσει το αφιέρωμα του σε αυτόν.

    Δείτε μερικές από αυτές:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης



    ΣΧΟΛΙΑ