• Ροή Ειδήσεων

    Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό το Πάσχα

    • NewsRoom
    καταστήματα


    Μόλις δύο εβδομάδες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου οι εκδρομείς θα ξεκινήσουν τις αποδράσεις τους προς την εξοχή, για τις διακοπές του Πάσχα και ο καιρός δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό. Βλέποντας τις βροχές και τις απότομες εναλλαγές του καιρού να διατηρούνται αναλλοίωτες, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αναρωτιούνται με τι καιρό θα τους βρει το Πάσχα να σουβλίζουν το αρνί.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και τις 17 Απριλίου, δηλαδή λίγο πριν μπει η Μεγάλη Εβδομάδα. Τις ημέρες αυτές θα υπάρξουν και άλλες βροχές και καταιγίδες. Αντιθέτως, για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, όπου και ανήκουν οι μέρες του Πάσχα, υπάρχει μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση, που προβλέπει βελτίωση των καιρικών φαινομένων και μείωση της αστάθειας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη πρόβλεψη των μετεωρολόγων.

    Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, κλήθηκε να πει τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα και ο ίδιος απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε από τώρα τον καιρό. Μάλιστα, είπε αστειευόμενος ότι και η γυναίκα του, ψάχνει στα μερομήνια για να δει τον καιρό του Πάσχα.

    Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα δελτία του καιρού, προσπαθώντας να προβλέψουν τι συνθήκες θα επικρατούν κατά τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Πολλοί, άλλωστε, είναι εκείνοι που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα από την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γιορτάσουν τις άγιες αυτές ημέρες στην εξοχή.

    Στις σημερινές καταγραφές δεδομένων, ο καιρός στη χώρα μας θα είναι άστατος όλη την εβδομάδα και τα ίδια φαινόμενα θα συνεχιστούν και την επόμενη.

    Από τις 19 Απριλίου και μέχρι τις 21 θα υπάρχει μια βελτίωση του καιρού, αλλά με ανέμους.

    Σημειώνεται ότι φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 22 Απριλίου και το Πάσχα είναι στις 28 του μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος: Ξεχάστε τα σενάρια για «δώρο Πάσχα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή φόρου πριν το Πάσχα



    ΣΧΟΛΙΑ