• Ροή Ειδήσεων

    Tα λεφτά του Fortress στην μάχη του Ελλάκτωρα και το νέο πρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η Full force επίθεση των αδελφών Καλλιτσάντση και το Fortress

    Η αγορά περιμένει να δει ποια θα είναι η αντίδραση της πλευράς Μπόμπολα-Κούτρα στην Full force επίθεση των αδελφών Καλλιτσάντση που θέλουν να κερδίσουν τον έλεγχο της Ελλάκτωρ. Μέχρι στιγμής, η αντίδραση αυτή παραμένει σε επίπεδο υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων. Προκαλεί, δε, εντύπωση ότι τα χτυπήματα που έχει καταφέρει η άλλη πλευρά είναι «χειρουργικά»: αν αχρηστεύσει κάποιος το δεξί σου χέρι, παραμένεις λειτουργικός αλλά όχι αποτελεσματικός, σωστά;   Λέγεται ότι τώρα που η εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, από τη Fortress εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, θα υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις. Ο χρόνος επαρκεί, υποστηρίζουν από την πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα.

    Προσώρας, δεν έχει αγοραστεί κάποιος άξιος λόγου αριθμός μετοχών από την πλευρά Μπόμπολα-Κούτρα. Μένει να φανεί εάν στις δυο εβδομάδες που απομένουν για τη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ θα υπάρξει κάποιου είδους ανατροπή.

    Αντίθετα, οι αδελφοί Καλλιτσάντση συνεχίζουν της αγορές από το ταμπλό. Στις 6/7 απέκτησαν μέσω της Pemanoaro 80.000 μετοχές του ομίλου. Η πλευρά Καλλιτσάντση μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει για να αυξήσει τα ποσοστά της στην Ελλάκτων περί τα 34 εκατ.ευρώ, υποστηριζόμενη από τα funds που μετέχουν στη πρωτοβουλία Change4Ellaktor.

    Αλήθεια, όταν πολεμάς για να μην σου πάρουν το σπίτι, όπως λένε στο στρατόπεδο Μπόμπολα – Κούτρα, δεν δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις;

    Σε 24 ωρες οι εξελίξεις στην ΕΤΕ 

    Η Παρασκευή ειναι η κρίσιμη ημέρα για την Εθνική Τράπεζα καθώς αποφασίζεται ποιός θα είναι ο νέος CEO. To ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς θα φανεί εαν θα υπάρξουν νέες κόντρες με το ΤΧΣ!!! Πάντως χθες φρόντισε το ΤΧΣ να στείλει το μήνυμα του μέσω των ΜΜΕ και δη των ηλεκτρονικών media…

    Ο κίνδυνος για το CVC

    Στο CVC δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για τις νέες εξαγγελίες της πλευράς Αποστολόπουλου ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο υπάρχει για να μπλοκάρει την πώληση του Υγεία στο επενδυτικό σχήμα. Η αλήθεια είναι πως εκ πρώτης όψεως η οικογένεια Αποστολόπουλου, κάτοχος του 5,1% του Υγεία, δεν μπορεί να κάνει πολλά. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Η προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο ή διαιτησία προαναγγέλλεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Αθηνών. Μια χρονοβόρα δικαστική περιπέτεια για το Υγεία μπορεί να ανατρέψει το σχεδιασμό του CVC για ταχεία αναδιάρθρωσης του κλάδου στην Ελλάδα, προς όφελος βέβαια πρωτίστως του fund.

    Τι κρύβει ο νέος επενδυτής στην Q&R

    Η αγορά ενημερώθηκε ότι ο John Arthur Bray Croker, ελληνοβρετανός επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών, απέκτησε πακέτο 9,2% της εταιρείας πληροφορικής Q&R. Η συναλλαγή για το συγκεκριμένο πακέτο πραγματοποιήθηκε στα 0,20 ευρώ ανά μετοχή με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται στα 504.000 ευρώ. Πωλητής εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Μαρκεσίνης,

    Συνολικά ο επιχειρηματίας κατέχει, με βάση την ενημέρωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο, το 10,25% της Q&R.

    Ο John Arthur Bray Croker αναφέρεται ως διαχειριστής της Cromar Μεσίτες Ασφαλειών Μ.Ε.Π.Ε, η οποία εμφανίζεται ως ανταποκρίτρια (Coverholder) του οίκου LLOYD’S. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στην Lovatia Ltd  που το απέκτησε το Μάιο του 2013, στον πλειστηριασμό των μετοχών που κατείχε μέχρι τότε η Εθνική Τράπεζα.

    Μακάρι ο νέος επενδυτής να ενισχύσει και το επίπεδο πληροφόρησης προς τους μετόχους. Ο ιστότοπος της Q&R δεν περιέχει ενότητα “επενδυτικές Σχέσεις”, ούτε πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία. Κάποιοι ξεχνούν ότι πρόκειται για εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία.

    Παράταση για την Eurobank Property Services

    Πέντε είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν περάσει στην τελική φάση της διαδικασίας πώλησης της Eurobank Property Services, της θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων της Eurobank. Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών έχει μετατεθεί για τις 30 Ιουλίου. Η πώληση της εταιρείας συμπεριλαμβάνει και τις αντίστοιχες θυγατρικές εταιρίες της Τράπεζας σε Ρουμανία και Σερβία.

    Στο στοκ ακινήτων της εταιρείας δεν υπάρχει, βέβαια, πια η βίλα Κωστόπουλου που πωλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην τιμή των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Βαγγέλη Παπαευαγγέλου.

    Ο εμπαιγμός με τον Gabriel Grego

    Η αγορά χρειάστηκε να εμπεδώσει, για άλλη μια φορά, ότι ο Gabriel Grego δεν έχει στοχεύσει άλλη ελληνική εισηγμένη.  Ο επικεφαλής του fund Quintessential Capital Management, εμφανίστηκε, λέει καθησυχαστικός, ότι δεν εντοπίστηκαν περιπτώσεις τόσο κραυγαλέες, όσο η FFG.

    Τώρα δηλαδή θα έχουμε ράλι στο Χρηματιστήριο;.  Γιατί μέχρι σήμερα η σπέκουλα ότι υπάρχουν νέες Folli Follie στο ταμπλό έχει τρομοκρατήσει το συνολο της αγοράς. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν θεματάκια με άλλες εισηγμένες;

    Σε κάθε περίπτωση, ο Greco δεν λέει τίποτε άλλο από αυτό που δήλωνε όλες τις προηγούμενες ημέρες στα ελληνικά Media. Το γιατί κάποιοι συγκεκριμένα επιμένουν να χρησιμοποιούν το QCM ως φόβητρο, ας το ψάξουν οι αρχές, αν μπορούν. Ας κοιτάξουν επίσης πως και γιατί βρισκόταν στο roadshow της Νέας Υόρκης.

    Το ότι όμως χρειάζεται να επιστρατευτεί ένας μηχανισμός και να απευθυνθεί σε έναν fund manager, ακόμη και εάν αυτός αποκάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο Χ.Α. τα τελευταία χρόνια, για να καθησυχάσει μια ολόκληρη αγορά, δεν περιποιεί τιμή για κανέναν.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ