• Ροή Ειδήσεων

    Τα γνωστά μαρκετινίστικα κόλπα του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου: Οι εργαζόμενοι

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Γνωστό το “μαρκετινίστικο” κόλπο που προσπαθεί να προωθήσει μέσω “φίλιων δυνάμεων” η Folli Follie. Οι 1.100 εργαζόμενοι.  Γιατί το λέω αυτό. Την ώρα που οι επικεφαλής του ομίλου παίζουν τα δικά τους παιχνίδια εξοργίζοντας τις τράπεζες που τους έχουν κάνει απαιτητά δάνεια 45 εκατ. ευρώ , σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κτήριο 5 και στην Αίθουσα 2 της Ευελπίδων θα συζητηθεί  το αίτημα της εταιρείας Folli Follie για την (περαιτέρω) προστασία από τους πιστωτές. Η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι σήμερα θα υπάρξει απόφαση. Η εξέλιξη της διαδικασίας, θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες. Η αίτηση της Folli Follie για δίμηνη παράταση της προστασίας της από τους πιστωτές , έαν γίνει αποδεκτή θα έχει ισχύ μέχρι την κύρια συζήτηση υπαγωγής της στο Άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα.

    Εκτός από την Folli Follie, αίτηση για προληπτικά μέτρα προστασίας κατέθεσαν, όπως εμφανίζεται στο πινάκιο, και η Folli Follie Συμμετοχών αλλά και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

    Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι με την αίτηση προστασίας και της Folli Follie Συμμετοχών αλλά και της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, η εταιρεία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να “μεταφέρει” την υπόθεση σε άλλο νομικό καθεστώς, καθώς η Folli Follie Συμμετοχών έχει έδρα το Λουξεμβούργο.

    Επισης χθές το mononews αποκάλυψε οτι η Folli Follie πτωχεύει και δεύτερη εταιρία την Folli Follie Συμμετοχών προκειμένου να μην μπορούν οι τράπεζες να πάρουν άμεσα ποσοστό 10% που κατέχει στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Το υπόλοιπο 25,5% βρίσκεται  στην ιδιοκτησία της Folli Follie AE. Το ποσοστό αυτό οι τραπέζες θέλουν αν το πουλήσουν προκειμένου να καλυφθεί ο δανεισμός της εταιρίας υψους 45 εκατ ευρω. Τα δάνεια έχουν καταγγελθεί και είναι άμεσα απαιτητά. Μάλιστα οι τράπεζες ανακάλυψαν τις νέες μεθοδεύσεις της FF Group μόλις χθές.

    H εταιρία αναφέρει μέσω “φίλιων δυνάμεων”,  ότι έχει στο πλευρό της τους εργαζόμενους που ούτως η άλλως (και δικαίως φυσικά) αγωνιούν για το μέλλον τους. Δηλαδή προσπαθεί να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις βάζοντας “μπροστά” τους εργαζόμενους της. 

    Μένει να δούμε αν θα ζητηθεί από την πλευρά του επιχειρηματικού ομίλου κάποια αναβολή της συζήτησης, ώστε να κερδηθεί χρόνος χωρίς απόφαση και αν το δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχουν σαφείς λόγοι που να συνηγορούν στην αναβολή.

    Από εκεί και πέρα, αν γίνει η εκδίκαση, θα μετρηθούν δυνάμεις και ισορροπίες. Θα καταδειχθεί ποιοι τάσσονται με την πλευρά των τραπεζών, που ασφαλώς δε θέλουν άλλη παράταση στην προστασία από τους πιστωτές και ποιοι θα ταχθούν με την πλευρά της Folli Follie, η οποία χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του 40% των πιστωτών της, ώστε να έχει ισχυρό χαρτί στο αίτημά της να συνεχιστεί η προστασία που απολαμβάνει εκ του νόμου.

    Το ζήτημα είναι αν θα το βρει αυτό το ποσοστό, κάτι που με τις υπάρχουσες πληροφορίες δείχνει να είναι πολύ δύσκολο… Οι πληροφορίες έως χθες έλεγαν ότι το ποσοστό των πιστωτών που συναινούν σε νέα πίστωση χρόνου, κυμαίνεται μεταξύ 20% και 25%.



    ΣΧΟΛΙΑ