• Ροή Ειδήσεων

    Ξεκάθαρες απαντήσεις για τους 69 γγ των Υπουργείων ζητούν από το ΑΣΕΠ οι θεσμοί

    Γεροβασίλη

    Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη


    Τους εκπροσώπους του ΑΣΕΠ κάλεσαν οι θεσμοί να παρευρεθούν στις συζητήσεις που διεξάγονται στο Χίλτον, προκειμένου να καθοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις τοποθετήσεις 69 γενικών γραμματέων των υπουργείων.

    Όπως ανέφερε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, «πήγε πάρα πολύ καλά η συζήτηση. Τα θέματα του υπουργείου έχουν κλείσει», και το μόνο που μένει ανοικτό είναι οι τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, για τις οποίες πλέον το υπουργείο είναι αρμόνιο, αφού η διαδικασία έχει περάσει στο ΑΣΕΠ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί θα ζητήσουν από το ΑΣΕΠ να δώσει χρονοδιαγράμματα, αλλά και να προτείνει διαδικασίες επιτάχυνσης προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

    Αντίθετα με τους γενικούς γραμματείς, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση των 89 γενικών διευθυντών των υπουργείων, εκ των οποίων έχουν επιλεγεί οι 30 μέχρι στιγμής.

    Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι από το 2019 οι προσλήψεις έναντι αποχωρήσεων στο Δημόσιο θα είναι «ένα προς ένα», όπως έχει συμφωνηθεί, συμπληρώνοντας ότι για δημοσιονομικούς λόγους είναι καλύτερο να αποχωρούν οι παλαιοί υπάλληλοι, οι οποίοι αμείβονταν υψηλότερα, και να αντικαθίστανται με νέους που έχουν χαμηλότερες αμοιβές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι θεσμοί θέλουν πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση θέλει να το γλιτώσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην τελική ευθεία η 4η αξιολόγηση: ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές στο στόχαστρο των θεσμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΥΠΟΙΚ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αξιολόγησης



    ΣΧΟΛΙΑ