• Ροή Ειδήσεων

    Ψύχραιμος και low profile-Ποιος είναι ο Βασίλης Ψάλτης της Alpha και ποιοι οι στενοί του συνεργάτες

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ψύχραιμος, μακριά από το παλιό και low profile

    Πλέον, το ξέρουν και οι πέτρες… Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank θα είναι o Βασίλης Ψάλτης, ο οποίος εργάζεται στην Alpha Bank εδώ και 11 χρόνια (από το μακρινό 2007). Το παρασκήνιο όλους αυτούς του μήνες, από τον περασμένο Ιούνιο έως και χθες, ήταν πλούσιο. Είχε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ίντριγκες, ζήλιες, τρικλοποδιές και άλλα πικάντικα… όπως εξάλλου συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν πρόκειται για πρωτοτυπία, απλά στην Alpha τα τείχη είναι ισχυρά και δύσκολα βγαίνουν προς τα έξω όσα συμβαίνουν πίσω από αυτά. Ο Βασίλης Ψάλτης, είναι εκ φύσεως το στέλεχος που δεν προκαλεί, κινείται μεθοδικά, δουλεύει πολύ και ψιλο – απεχθάνεται την δημοσιότητα. Φυσικά τώρα αυτό θα αλλάξει καθώς εκ της θέσεώς του θα έχει να πει πολλά. Εχει άριστες σχέσεις με τους ξένους επενδυτές αλλά και τους επόπτες της Φρανκφούρτης. Κι αυτό γιατί μιλά την γλώσσα των αγορών. Είναι ένας pure τεχνοκράτης. Πληροί, δηλαδή, τις προϋποθέσεις που έχει βάλει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός για το προφίλ των τραπεζικών στελεχών. Δεν έχει σχέσεις με τους επιχειρηματίες, γεγονός που του δίνει πόντους στην ανάληψη των καθηκόντων του CEO.  Στενοί του συνεργάτες είναι ο Μίμης Κωστόπουλος (της οικογένειας των ιδρυτών της ALPHA BANK) και ο Νίκος Xρυσανθόπουλος πρόσωπα τα οποία εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστούν. Τους ξέρει καλά και τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. 

    «Δεν χρωστάει σε επιχειρηματίες κάτι που του δίνει ελευθερία στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, κυρίως στο μέτωπο των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων», αναφέρει στην στήλη έμπειρος τραπεζίτης. Η επιλογή του CEO θα γίνει τις επόμενες ώρες, στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο.

    Η σειρά του Ευκλείδη…

    Μπορεί ο Ευκλείδης να απέχει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις κυβερνητικές εξελίξεις και να τρέμει το φυλλοκάρδι του με τις παροχές του πάντα χαμογελαστού Αλέξη, ωστόσο τώρα είναι η ώρα να αποφασίσει πιο σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων θα προτάξει και θα τρέξει στις Βρυξέλλες να πείσει την DG Comp για την ορθότητά του. 

    Μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει για το σχέδιο της ΤτΕ. Η στήλη, όμως, μαθαίνει ότι θα καταλήξει σε συνδυασμό του σχεδίου του ΤΧΣ για την δημιουργία του Asset Protection Scheme και της ΤτΕ για την σύσταση SPV. Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα… Βέβαια, την τελική απόφαση την έχει (λέμε τώρα, ότι του πουν οι δανειστές θα κάνει) ο μέγας Αλέξης. 

    Όλοι στην Νέα Υόρκη

    Ετοιμάζονται όλοι, υπουργοί και επιχειρηματίες για να παρευρεθούν στο συνέδριο της Capital Link στην Νέα Υόρκη. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 10-12 Δεκεμβρίου. Αφορμή για ψώνια ενόψει των εορτών, διότι από επενδύσεις δεν φαίνεται κανένα φως… Όλοι οι ξένοι περιμένουν να κλείσει ο εκλογικός κύκλος.  

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ