Έντι Ράμα
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα

Την ενόχλησή του για την παρουσία των Ελλήνων με ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εξέφρασε ο Έντι Ράμα.

Προσπαθώντας να απαντήσει σε σχόλιο στο Facebook, στο οποίο αναφερόταν πως η Ελλάδα έρχεται να προκαλέσει την Αλβανία και να δείξει τις αξίες της, o Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο όσους θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας και να δείξουν την συμπαράστασή τους στην Ελληνική μειονότητα.

Μάλιστα, οι δηλώσει αυτές έρχονται την ώρα που οι Αθήνα συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους, με τον Έλληνα πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών να αρνείται να προβεί σε σχόλια για την Αλβανία σε σχέση με το περιστατικό.

«Η αξία μας είναι αυτή ,που σε κάποιους φαίνεται ως αδυναμία. Το κράτος μας δεν κάνει πόλεμο με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε για προβοκάτσιες μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και την σημαία του και έφυγε. Ο πατριωτισμός δεν είναι να μειώσεις τον άλλο και την γλώσσα του αλλά να αγαπάς την χώρα σου και την γλώσσα σου. » έγραψε μεταξύ άλλων ο Aλβανός πρωθυπουργός, λέγοντας πως είναι λάθος να χρησιμοποιείς προσβλητικά τη λέξη «Έλληνας» όπως είναι λάθος να χρησιμοποιείς με τον ίδιο τρόπο τη λέξη «Αλβανός». «Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας και των Βουλιαράτων, δεν είναι «Έλληνες», αλλά είναι αξιοσέβαστοι και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας», ανάφερε.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Έντι Ράμα υποστήριξε πως η Αλβανία δεν «βρομίζει» από «βουνίσιους που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια», ενώ μίλησε για «άθλια οντά που βεβηλώνουν τους νεκρούς τους και δεν σέβονται και μειώνουν τη σημαία τους, ενός έθνους που έχει δώσει πολλά στην ανθρωπότητα. Ενός λαού που δεν υπήρξε ποτέ και δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ εχθρός μας. Ένα μέρος όπου οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο, ακριβώς όπως οι Έλληνες βρήκαν καταφύγιο σ ‘εμάς.».

«H χώρα αυτή, όπως κάθε χώρα, έχει την ατυχία να έχει στις τάξεις της γουρούνια και γαϊδούρια» καταλήγει ο Έντι Ράμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here