• The Wiseman

    Όλη η αλήθεια για τον Gabriel Grego, το QCM και την Sarantis

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Κίνηση-ματ με το ποσοστό του Amber Capital

    Μόλις 24 ώρες νωρίτερα, ο Wiseman αποκάλυπτε τις επαφές που έκαναν στελέχη – κλειδιά της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor στο Λονδίνο. Προφανώς οι άνθρωποι δεν πήγαν για τουρισμό (όπως κάποιοι άλλοι) στο Λονδίνο. Οι επαφές με τα funds ήταν διαρκείς και έφεραν γρήγορα αποτελέσματα.

    Το έντονο φλερτ της πλευράς Καλλιτσάντση με το Amber Capital είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Κάποιες πληροφορίες ότι Υπήρξαν επαφές και με τον Λ. Μπόμπολα εντάσσονται στο γενικότερο διαπραγματευτικό πλαίσιο του fund να εξασφαλίσει καλή τιμή για το πακέτο του 5,2% του Ελλάκτορα που κατείχε.

    Τελικά το κατάφερε, αφού τα 2,15 ευρώ ανά μετοχή που πούλησε το το Amber το ποσοστό του είναι η υψηλότερη τιμή 3ετίας και πλέον για τον τίτλο. Πολύ καλό deal για τον Joseph Oughourlian, ιδρυτή, portfolio manager και managing partner του λονδρέζικου hedge fund. Εξίσου καλό για την πλευρά Καλλιτσάντση που με την κίνηση αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στη μάχη για τη διεκδίκηση της Ελλάκτωρ, βγάζοντας από τη τσέπη 20 εκατ.ευρώ. Αν υπολογιστεί και το ποσοστό που αποκτήθηκε από το Χρηματιστήριο, το ποσό ανεβαίνει στα 33 εκατ.ευρώ. Και έπεται συνέχεια.

    Έρχεται και άλλη εξαγορά πακέτου μετοχών

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και άλλη συμφωνία με έτερο fund που βλέπει τη κατάσταση στον Ελλάκτορα ως ευκαιρία για γρήγορα κέρδος. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, το συνολικό ποσοστό των κ.κ. Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου ανέρχεται σε 15,589%. Με την προσθήκη του ποσοστού του Amber Capital σε δυνάμεις που, όπως αναφέρθηκε, συντάσσονται με την πλευρά Καλλιτσάντση, ελέγχεται πλέον ποσοστό που ανεβαίνει στο 22,7%.

    Αν υλοποιηθεί το deal που βρίσκεται στα σκαριά, το Change4Ellaktor παίρνει σαφές προβάδισμα στο Game of Thrones του Ελλάκτορα. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η πλευρά Μπόμπολα-Κούτρα και τι σκαρώνει ο Λ. Παπακωνσταντίνου.

    Υπενθυμίζεται ότι το μπρα ντε φερ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξεκίνησε επίσημα στις 13 Ιουνίου από την ανακοίνωση των αδερφών Καλλιτσάντση, οι οποίοι έθεσαν επίσημα θέμα εκ βάθρων αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τους μετόχους, στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, με σύνθεση που αποκλείει τη συμμετοχή των κ.κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

    Οι μπλόφες του Gabriel Greco για τη Sarantis

    Όπως προ ημερών έγραψε η στήλη, στο επενδυτικό Forum του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow in the USA, συμμετείχε και το QCM.

    Επειδή υπάρχουν πολλοί μετά Χριστόν προφήτες, είχε σημειωθεί τότε πως οι διαχειριστές του QCM πραγματοποίησαν one-to-one συναντήσεις με τους επικεφαλής και τα στελέχη δύο εισηγμένων εταιρειών. Είχαμε αναφέρει επίσης πως η κεφαλαιοποίηση αμφότερων κινείται στα επίπεδα των 500 – 600 εκατ.ευρώ.

    Η μία εξ αυτών είναι η Sarantis και όπως μαθαίνουμε παρών στις συναντήσεις στην Νέα Υόρκη έδωσε και ο Gabriel Grego, επικεφαλής του QCM. Το fund, πασίγνωστο πλέον από την υπόθεση Folli Follie, ήταν μάλιστα “προσκεκλημένο” από μεγάλη τράπεζα, η οποία ήταν και χορηγός στο roadshow.

    Ο Grego με δηλώσεις του χθες επιχείρησε να υποβιβάσει το θέμα της ενασχόλησης του QCM με τη Sarantis. Δεν ξεκαθάρισε εάν έχει τοποθετηθεί σε αυτή, long ή short. Αντίθετα εμφανίστηκε ένθερμος για την εταιρεία και το management. Η στάση αυτή έρχεται να αντικρούσει πληροφορίες ότι ζητήθηκαν πληροφορίες για την αποστολή επιστολών αναφορικά με το πλέγμα των θυγατρικών και των δραστηριοτήτων της εταιρείας και γενικά με τη φημολογία που δημητηριάζει εδώ και μήνες την αγορά

    Από εκεί και πέρα, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αγνοηθούν σημεία που δημιουργούν σχόλια για το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης στη Sarantis, τα οποία έχει αναδείξει το mononews. Ένας όμιλος που πραγματοποιεί τζίρο 350 εκατ.ευρώ και διαθέτει 9 θυγατρικές σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης ελέγχεται από μια εταιρεία, την BDO, που δεν ανήκει στις μεγάλες εκλεκτικές εταιρείες. Επίσης, στο δ.σ. μετέχουν τρία μέλη της οικογένειας που αποτελούν και βασικοί μέτοχοι, ένα από τα οποία, η κα Αικατερίνη Σαράντη, μετέχει και στην Ελεγκτική Επιτροπή της εταιρείας. Τέλος, το θέμα της μη ανάρτησης των ισολογισμών των θυγατρικών παραμένει ανοικτό.

    Project Hercules στο Ντυνάν

    Η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν έλαβε ήδη την κωδική της ονομασία: Project Hercules. Όλα δείχνοτν πως αυτή τη φορά το εγχείρημα θα είναι επιτυχές. Το σπάσιμο του διαγωνισμού, για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές, υπό την προϋπόθεση

    πως ότι δραστηριότητα και ακίνητο θα πωληθούν ταυτόχρονα, δείχνει να «ιντριγκάρει» τους ενδιαφερόμενους. Ζεστά έχουν πάρει το θέμα περί τους 7 ενδιαφερόμενους. Μέχρι τις 23 Ιουλίου που θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές όλα μένουν ανοικτά για την σύναψη συμμαχιών.

    Εδόθη το μήνυμα στην Forthnet

    Χθες ο Wiseman έγραφε για τα προσκόμματα που επιμένει να δημιουργεί η πλευρά Παλυβού στο διαγωνισμό για την πώληση της Forthnet, ανακινώντας δήθεν πληροφορίες περί δυσαρέσκειας απέναντι στη Nomura.

    Ο διαγωνισμός, σε κάθε περίπτωση προχωράει με τα σημερινά δεδομένα. Το εάν θα υπάρξει πρόταση στο τέλος Ιουνίου μένει να φανεί. Σύμβουλος και τράπεζες από την πλευρά τους είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η πώληση. Αυτό περιλαμβάνει και να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις που διατυπώνονται από πλευρές οι οποίες στο τέλος της ημέρας δεν έχουν λόγο στην πώληση. Το μήνυμα εδόθη εντός και εκτός εταιρείας.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ