• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μωρό του Harry και της Meghan (ερωτήσεις και απαντήσεις)

    • Bloomberg
    χαρι-μεγκαν

    Χάρι και Μέγκαν


    Η ώρα πλησιάζει για τη γέννηση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Harry και της Meghan, της δούκισσας του Sussex. Το ζευγάρι κρατά κρυφές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την εγκυμοσύνη και το πλάνο γέννας της Meghan, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζουν ακόμα το φύλο του μωρού. Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία κλειδιά για το νέο μέλος της πιο δημοφιλoύς βασιλικής οικογένειας του κόσμου.

    Πώς θα μάθουμε για το μωρό;

    Το παλάτι του Kensington υποστηρίζει ότι ο Τύπος και το κοινό θα ενημερωθούν όταν η Meghan μπει στο μαιευτήριο.

    Ο Harry έχει εκφράσει αρκετές φορές την αντίθεσή του στην συχνά παρεμβατική κάλυψη των βασιλικών θεμάτων από τον βρετανικό Τύπο και οι προσδοκίες για τις πληροφορίες που θα κυκλοφορήσουν για το νέο μωρό είναι περιορισμένες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ειδοποιηθεί το κοινό για το πού σκοπεύει να γεννήσει η Meghan.

    Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα επιλέξει να γεννήσει στο σπίτι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα που υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο. Η βασίλισσα Ελισάβετ, η γιαγιά του Harry, είχε γεννήσει όλα τα παιδιά της στο σπίτι, αλλά ο αδελφός του Πρίγκιπας William και η σύζυγός του Kate, Δούκισσα του Κέμπριτζ, επέλεξαν για τη γέννηση των παιδιών τους ένα κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

    Ο Ηarry και η Meghan έχουν δηλώσει ότι δεν θα ακολουθήσουν τα ίδια βήματα αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού και θα διαφοροποιηθούν από τον δρόμο που ακολούθησαν ο William και η Kate. Μάλιστα έχουν επισημάνει ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες πριν δείξουν το μωρό τους στον κόσμο.

    Σάρλοτ-Μίντλετον
    Η Κέιτ Μίντλετον με την κόρη της Σάρλοτ

    Μπορεί το μωρό να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα όταν μεγαλώσει;

    Το μωρό θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να είναι ο επόμενος μονάρχης της Αγγλίας να είναι ελάχιστες.

    Ο σημερινός διάδοχος είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο 70χρονος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ακολουθούν ο Πρίγκιπας William και τα τρία του παιδιά, George, Charlotte και Louis. Ο επόμενος είναι ο Πρίγκιπας Harry και ακολουθεί το μωρό του.

    Μπορεί το μωρό να είναι Πρίγκιπας ή Πριγκίπισσα;

    Αυτό δεν θα συμβεί αυτόματα. Είναι στο χέρι της βασίλισσας να αποφασίσει, ωστόσο ο Harry και η Meghan έχουν επίσης λόγο για το θέμα.

    Ένα διάταγμα που εξέδωσε ο βασιλιάς Γιώργος V το 1917 περιορίζει τον αριθμό των υψηλών βασιλικών τίτλων με τρόπο τέτοιο που θα καθιστούσε το μωρό του Harry και της Meghan «Λόρδο» ή «Κυρία» και όχι πρίγκιπα ή πριγκίπισσα. Ωστόσο, η βασίλισσα έχει την εξουσία να παρέμβει όπως έκανε και όταν απέκτησαν παιδιά ο William και η Kate. Η βασίλισσα διέταξε ότι όλα τα παιδιά τους, όχι μόνο το μεγαλύτερο, θα ήταν πρίγκιπες και πριγκίπισσες.

    Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι σκέφτεται για το θέμα.

    Είναι επίσης πιθανό ο Harry και η Meghan να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να λάβει τον τίτλο το μωρό τους, προκειμένου να το μεγαλώσουν με τον τρόπο που επιθυμούν οι ίδιοι.

    μεγκαν μαρκλ
    Μέγκαν Μαρκλ

    Τι όνομα θα δώσουν στο μωρό;

    Οι Βρετανοί bookmakers πιστεύουν ότι το μωρό θα είναι κορίτσι. Ορισμένοι εκτιμούν ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να πάρει το όνομα Diana, της μητέρας του Harry, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι, το 1997. Τα βασιλικά μωρά συχνά έχουν πολλά ονόματα, οπότε είναι πιθανό το Diana να είναι ένα από αυτά.

    Άλλα ονόματα που θεωρούνται πιθανά είναι τα Victoria, Alice, Grace και Elizabeth.

    Αν είναι αγόρι, οι φήμες κάνουν λόγο για τα ονόματα Albert, Arthur ή James.

    Η Meghan είναι φεμινίστρια και πιστεύει ότι θα μπορούσε, αν είναι κορίτσι, να το ονομάσει Eleanor, από την Eleanor Roosevelt, την πρώην πρώην κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών που ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των πολιτικών δικαιωμάτων και την Eleanor of Aquitaine, βασίλισσα της Αγγλίας τον 12ο αιώνα.

    Μπορεί το μωρό να έχει αμερικανική υπηκοότητα;

    Η Meghan αποτελεί μια ασυνήθιστη προσθήκη στην βασιλική οικογένεια επειδή είναι Αμερικανίδα πολίτης γεννημένη από λευκό πατέρα και αφροαμερικανή μητέρα. Οι αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν κατά τη στιγμή της δέσμευσής της με το Harry σχεδίαζε να γίνει Βρετανίδα, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

    Αυτή και ο Harry θα μπορούσαν να αποφασίσουν αν θα ήθελαν να έχει το μωρό τους αμερικανική υπηκοότητα, οπότε το παιδί θα μπορούσε να καταλήξει να έχει διπλή, βρετανική και αμερικανική. Αυτό θα έδινε στο μωρό το δικαίωμα να ζει και να εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να χρειαστεί βίζα στο μέλλον – και να το γλυτώσει από τις χρονοβόρες διαδικασίες εισόδου που αντιμετωπίζουν συχνά οι ξένοι επισκέπτες που φθάνουν στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

    Η Meghan δεν ανέφερε εάν σκοπεύει να παραιτηθεί από την αμερικανική υπηκοότητα μόλις αποκτήσει βρετανική ιθαγένεια – μια απόφαση που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις φορολογικές της υποχρεώσεις αλλά δεν υποχρεούται να το κάνει, σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο.

    Θα έχει το μωρό κόκκινα μαλλιά;

    Ο Harry είναι ένας από τους πιο διάσημους κοκκινομάλληδες στον κόσμο – “ginger” σύμφωνα με τους Βρετανούς.

    Το χρώμα των μαλλιών του μωρού εξαρτάται από τα γονίδια. Ο Harry είναι 100% κοκκινομάλλης, αλλά δεν είναι γνωστό αν η Meghan έχει κάποιο κληρονομικό γονίδιο του ίδιου χρώματος. Οι γενετιστές λένε ότι υπάρχει πιθανότητα 50% το μωρό να έχει κόκκινα μαλλιά αν η Meghan φέρει ένα αντίστοιχο γονίδιο και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εάν δεν φέρει αυτό το γονίδιο.

    μεγκαν-μαρκλ-χαρι
    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

     



    ΣΧΟΛΙΑ