• Ροή Ειδήσεων

    Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Σταύρος Ψυχάρης, το Da Capo και η ρευματοκλοπή

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αντέδρασε το ΧΑ

    Θετικά έκλεισε χθες η χρηματιστηριακή αγορά παρά τις πιέσεις από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι τραπεζικές μετοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πίεσης για παραπάνω από μία εβδομάδα γύρισαν σε θετικό έδαφος με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στο +2,20%. 

    Από πτώση σε πτώση η Ιντρακόμ 

    Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η μετοχή της Ιντρακόμ, η οποία σε πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις κινείται πτωτικά. Χθες, έκλεισε στο -2,49%. Ίδια πορεία κατέγραψε και η μετοχή της Ιντρακάτ με πτώση 3,46%. 

    Τρέμουν οι Γερμανοί την Ιταλία

    Βγήκε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και δήλωσε ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης. Εμείς, του απαντάμε, ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά λεφτά… Η Ιταλία δεν είναι ούτε Ελλάδα, ούτε Πορτογαλία και Ιρλανδία. Δεν φθάνουν τα λεφτά όλου του κόσμου κ. Σολτς για να λύσεις το ιταλικό πρόβλημα του χρέους…

    Τα φώτα στο Μπαλί

    Ο Ευκλείδης θα συναντηθεί σήμερα στο Μπαλί με τον Πόουλ Τόμσεν και την Κριστίν Λαγκάρντ. Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην σεισμογενή χώρα καθώς θα κριθούν οι συντάξεις αλλά και το καυτό ζήτημα των κόκκινων δανείων…

    O Νίκος Αναστόπουλος και το DACAPO

    Ξεκινάμε από τα βασικά. Η αυθαίρετη παρέμβαση σε μετρητές ή άλλα στοιχεία του δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ συνιστά ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Έτσι, λοιπόν,  ένα τυχαίο γεγονός, όταν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ κλήθηκε να κάνει μια εργασία ρουτίνας σε μετρητή ρεύματος που ήταν εγκατεστημένος σε γειτονικό σημείο, στάθηκε η αφορμή για να εντοπιστεί η ρευματοκλοπή στο γνωστό καφέ της πλατείας Κολωνακίου και στέκι, Da Capο.

    Είναι ίσως το πλέον διάσημο καφέ του Κολωνακίου που συχνάζουν όλοι, από βουλευτές και υπουργούς μέχρι επιχειρηματίες και δημοσιογράφους. Καθημερινός θαμώνας είναι μεταξύ άλλων και ο τέως ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Νίκος Αναστόπουλος. Παλαιότερα έπινε εκεί τον καφέ του και ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

    Δεν είναι τυχαίο ότι στο Twiter έγινε πάρτι καθώς πολλοί χρήστες ανέβασαν χιουμοριστικά σχόλια όπως για παράδειγμα:

    1. Αν είναι να κλείσει το , να τοποθετηθεί τουλάχιστον στο πεζοδρόμιο απ’ έξω μία προτομή του Νίκου Αναστόπουλου, σε ανάμνηση των ενδόξων εποχών.
    2. Επί ΠΑΣΟΚ, το ρεύμα ήταν φτηνό και το ΦΠΑ για γέλια, δεν χρειαζόταν να κλέψεις..περασμένα μεγαλεία. Όλοι για συμπαράσταση.

    Επι της ουσίας τώρα, οι τεχνικοί του διαχειριστή του δικτύου διαπίστωσαν παρέμβαση στο μετρητή, που είχε ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη επιχείρηση να εμφανίζεται στο σύστημα να έχει μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την πραγματική, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον υπεύθυνο του καταστήματος.

    Σημειώνεται ότι μετά τον εντοπισμό του περιστατικού, ξεκινά άμεσα η έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος θα διαπιστώσει την έκταση του φαινομένου, θα υπολογίσει το ύψος της ρευματοκλοπής και θα καταλογίσει στον ιδιοκτήτη την οφειλή και το πρόστιμο που προβλέπεται και το οποίο μετά την αλλαγή του κώδικα τον περασμένο Μάρτιο έχει αυξηθεί στο 70% του ύψους της κατανάλωσης.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ