• Business Of Fashion

    Les Colognes: Τα πρώτα unisex αρώματα από τον οίκο Louis Vuitton

    • NewsRoom


    Les Colognes είναι η επωνυμία της πρώτης σειράς unisex αρωμάτων που παρουσιάζει ο οίκος Louis Vuitton. Για την σχεδίαση της συσκευασίας, ο γαλλικός οίκος προσέφυγε στο ταλέντο του εγκατεστημένου στο Λος Άντζελες σχεδιαστή Άλεξ Ίσραελ.

    Η κολεξιόν αποτελείται από τρία αρώματα: το Sun Song (πορτοκαλανθοί, κίτρο και μόσχος), το Cactus Garden (ματέ, περγαμόντο και λεμονόχορτο) και το Afternoon Swim (πορτοκάλι, περγαμόντο και μανταρίνι).

    Ο καλλιτέχνης πολυμέσων και κινηματογραφιστής Άλεξ Ίσραελ σχεδίασε έργα για να ταιριάζουν σε κάθε ένα από τα αρώματα. Επιπλέον, σχεδίασε και μια ειδική σειρά από «βαλιτσάκια» για τη μεταφορά τους, είτε καθενός ξεχωριστά είτε και των τριών μαζί.

    Σε κάθε μία από αυτές τις «βαλιτσούλες» φιγουράρει ένα μοτίβο κύματος, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη δουλειά του Ίσραελ, καθώς και ένα τοπίο με ένα κόνβερτιμπλ δίπλα σε έναν κάκτο, μπροστά από έναν υπερμεγέθη φακό γυαλιών ηλίου (ο τελευταίος είναι αναφορά σε μια σειρά φακών για γυαλιά ηλίου, ύψους 2,5 μέτρων περίπου, τους οποίους ο καλλιτέχνης έχει, από το 2013, εκθέσει σε διάφορα χρώματα).

    Η «μύτη» που δημιούργησε τα αρώματα είναι ο αρωματοποιός Ζακ Καβαλιέ Μπελετρύντ, γνωστός από το «Aqua di Gio» του Armani.

    Η σειρά, πρόθεση της οποίας είναι να φέρνει στο νου «το πνεύμα της Καλιφόρνια», θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Louis Vuitton από τις 4 Απριλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Έμα Στόουν είναι το νέο πρόσωπο του οίκου Louis Vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ