• Ροή Ειδήσεων

    Ίδρυμα Θεοχαράκη: “ Άρωμα Γυναίκας ” μέσα απο ενενήντα εντυπωσιακούς πίνακες

    • NewsRoom

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΟΤΣΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ-ΠΛΑΚΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ


    Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση “Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική Ζωγραφική”, από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη σε επιμέλεια της Λαμπρινής Καρακούρτη-Ορφανοπούλου. Η βραδιά των εγκαινίων ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κου Βασίλη Θεοχαράκη, του Προέδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης, κου Απόστολου Μπότσου, και της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Καθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης, κας Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα. Ενενήντα εντυπωσιακοί πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής παρουσιάζονται στην έκθεση, με σκοπό να προβάλουν την εικόνα της γυναίκας στους τελευταίους αιώνες. Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τις μεταμορφώσεις της εικόνας της Ελληνίδας, μέσα από αντιπροσωπευτικές προσωπογραφίες, ηθογραφικές και οριενταλιστικές σκηνές, συμβολισμούς, αλληγορίες κ. ά.

    Έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων υψώνουν έναν ύμνο στη γυναίκα, ενώ παράλληλα μας μιλούν έμμεσα για τη θέση της μέσα στην ελληνική κοινωνία. 

    Τους πολύτιμους πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, τις συλλογές του Σωτήρη Φέλιου, Μάκη Μάτσα, Φωτεινής Τριανταφύλλη, Πίτερ και Στέλλας Κατσίχτη και του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη θαύμασαν και σχολίασαν όσοι έσπευσαν την βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019.

    ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ
    ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ
    ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ, ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΟΡΟΓΚΑ

     

    ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙAΝΑ ΒΕΡΟΥKΑ
    ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΑ, ΦΑΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ, ΑΝΝΑ ΚΟΥΜΠΑ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΜΙΔΗ, ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΦΗ ΒΡΑΚΑ ΒΑΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ



    ΣΧΟΛΙΑ