• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Under Armour επέστρεψε δυναμικά με ρεκόρ δεκαετίας

    • Bloomberg
    The Under Armour Hovr Phantom. Under Armour


    Η ανασυγκρότηση της Under Armour που συνεχίζεται εδώ και έναν χρόνο φέρνει τα πρώτα της αποτελέσματα, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών δημοσίευσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και εκτόξευσαν τις μετοχές της. Ύστερα από αλλαγές στη διαχείριση του στοκ της, που της επέτρεψαν να το συρρικνώσει και να βελτιώσει την ταχύτητα διάθεσης των προϊόντων της στην αγορά, η Under Armour ανέβασε το περιθώριο κέρδους της πέρα από κάθε προσδοκία στο 46%. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των μετοχών της κατά 25% χθες στη Νέα Υόρκη, το μεγαλύτερο άλμα από τον Οκτώβριο του 2018.

    Under Armour margins

    Το σχέδιο ανασυγκρότησης τέθηκε σε εφαρμογή όταν η μετοχή της εταιρείας έπεσε από το ζενίθ των 54,70 δολαρίων το 2015 στα 11,40 δολάρια το 2017, αναγκάζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Κέβιν Πλανκ να σημάνει συναγερμό.

    Έκτοτε η Under Armour τερμάτισε το 40% των προϊόντων της για να επικεντρωθεί στα πιο επικερδή από αυτά, μείωσε το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη διάθεσή τους στην αγορά και μείωσε τα χρήματα που ξόδευε σε συμβόλαια με αθλητές και χορηγίες.

    Προχώρησε επίσης σε απολύσεις, ανακοινώνοντας τον περασμένο μήνα μείωση προσωπικού κατά 3%, δηλαδή κάπου 400 άτομα. Όλες αυτές οι αλλαγές αναμένεται να της κοστίσουν κάπου 220 εκατ. δολάρια.

    Οι επενδυτές δεν έχουν πρόβλημα με το κόστος αυτό, αρκεί η εταιρεία να ξαναβρεί την υγεία και την αποδοτικότητά της.

    Τα στελέχη εδώ και καιρό έλεγαν ότι τα αποτελέσματα θα άρχιζαν να φαίνονται στο δεύτερο μισό του 2018, και η χθεσινή ανακοίνωση ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα έσοδα τριμήνου ήταν 1,44 δισ. δολάρια, κυρίως χάρη στις καλές πωλήσεις εκτός ΗΠΑ.

    The Under Armour Hovr Phantom. Under Armour
    The Under Armour Hovr Phantom. Under Armour



    ΣΧΟΛΙΑ