• Ροή Ειδήσεων

    H σιδηρά κυρία της Vogue ξαναχτύπησε: ο Μάριο Τεστίνο και ο Μπρους Γουέμπερ μπήκαν στη «μαύρη λίστα» της

    • NewsRoom

    Mario Testino, Anna Wintour and Maria Sharapova at a Chanel fashion show.


    Η βρετανική Vogue ανακοίνωσε πως διακόπτει κάθε συνεργασία με τους διάσημους φωτογράφους Mario Testino και Bruce Weber μετά από πολλαπλές καταγγελίες μοντέλων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.   Λίγο νωρίτερα, η διευθύντρια της Vogue Anna Wintour είχε επίσης ανακοινώσει πως διακόπτεται κάθε επαγγελματική σχέση με τους φωτογράφους αναφέροντας ότι της «ήταν δύσκολο να ακούσει και να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς».   Σε ξεχωριστή δήλωση, η Wintour, επί σειρά ετών φίλη και με τους δύο φωτογράφους,  και ο επικεφαλής του Conde Naste, Bob Sauerberg, δήλωσαν επίσης πολύ ενοχλημένοι από τις κατηγορίες.   Σε δήλωση προς την εφημερίδα «New York Times» ο Weber δήλωσε ότι ήταν «συγκλονισμένος και λυπημένος από τις εξωφρενικές κατηγορίες που έγιναν εναντίον μου, τις οποίες αμφισβητώ απολύτως».

    Την ίδια ώρα και ο οίκος μόδας Burberry δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Testino και πάλι στο άμεσο μέλλον και υπήρξαν αναφορές ότι και άλλοι οίκοι όπως ο Michael Kors επανεξετάζουν τη σχέση τους με τους δύο ισχυρούς άνδρες.

    Anna Wintour
    Anna Wintour και Mario Testino

    Οι ισχυρισμοί εναντίον των Weber και Testino ήρθαν καθώς ο εκδοτικός οίκος Condé Nast εξέδωσε νέο κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των μοντέλων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος, Bob Sauerberg, απαγόρευσε τη χρήση μοντέλων ηλικίας κάτω των 18 ετών, εκτός εάν πρόκειται για θέμα προφίλ ή ειδησεογραφικό δελτίο, οπότε θα έπρεπε να συνοδεύονται.

    Οι ισχυρισμοί εναντίον του Testino χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και περιλαμβάνουν άσεμνες χειρονομίες και αυνανισμό μπροστά σε μοντέλα, ανέφερε η εφημερίδα.

    Ο Ryan Locke, ένα μοντέλο που συνεργάστηκε με τον Testino για τις καμπάνιες του Testino στον Gucci, τον χαρακτήρισε ως «σεξουαλικό αρπακτικό».

    Ο Hugo Tillman, ένας βοηθός φωτογράφου, δήλωσε ότι ο Testino τον είχε ρίξει στο κρεβάτι ενώ ένας άλλος, ο Roman Barrett, δήλωσε ότι η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μια «σταθερή πραγματικότητα». και ισχυρίζεται ότι ο φωτογράφος αυνανίστηκε μπροστά του.

    Ο Weber κατηγορείται από 15 μοντέλα πως επέβαλε να είναι γυμνά χωρίς προφανή λόγο και τον κατηγορούν επίσης για καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά.

    Το μοντέλο Josh Ardolf είπε ότι κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης ο Weber «άρπαξε με το χέρι του τα γεννητικά μου όργανα». Ένα άλλο μοντέλο, ο Bobby Roache, δήλωσε ότι ο Weber προσπάθησε να βάλει τα χέρια του κάτω από το παντελόνι του κατά τη διάρκεια ενός casting το 2007.

    Mario Testino, Anna Wintour and Maria Sharapova at a Chanel fashion show.



    ΣΧΟΛΙΑ