• Ροή Ειδήσεων

    Γιουσέιν Μπολτ: Επιστρέφει το χρυσό του μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου


    Το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο καλείται να επιστρέψει ο Γιουσέιν Μπολτ.

    Ο Νέστα Κάρτερ – μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 του Γιουσέιν Μπολτ που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πρωτεύουσα της Κίνας – είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία Μεθυλεξαμίνη, στο πλαίσιο επανελέγχων ντόπινγκ που διενεργήθηκαν σε 454 δείγματα από τους αγώνες του Πεκίνου. Να σημειωθεί πως ίχνη της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκαν και στο δεύτερο δείγμα του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, στο πλαίσιο των επανελέγχων που ζήτησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

    Σε πρώτο βαθμό η ΔΟΕ είχε τιμωρήσει την ομάδα της Τζαμάικα με ακύρωση. Ο Κάρτερ προσέφυγε στο CAS αλλά δε δικαιώθηκε κι έτσι ο Γιουσέιν Μπολτ, ο Μάικλ Φρέιτερ και ο Ασάφα Πάουελ καλούνται να επιστρέψουν το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει.

    Ο Γιουσέιν Μπολτ στην ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά στο τέλος της ημέρας η χαρά της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στη σκυταλοδρομία το 2008 στο Πεκίνο μαζί με τους συναθλητές μου θα μείνει για πάντα».



    ΣΧΟΛΙΑ