• The Wiseman

    Γιατί το Nammos πλήρωσε πρόστιμα 4,5 εκατ. ευρώ, τι είπε η Eurobank στον Κουτσολιούτσο και το δάνειο του Γιώργου Προκοπίου!!! 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τελικά ο Wise Man αποφάσισε να κάνει λιγοστές διακοπές τον Αύγουστο. Μπορεί ο αείμνηστος Ουμπέρτο Εκο να είχε πει ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, ομως η ελληνική πραγματικότητα ειναι διαφορετική. Ετσι λοιπόν η στήλη θα είναι alert. Όπως alert είναι άπαντες στην ΝΔ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαγόρευσε στα στελέχη του τις διακοπές από τον φόβο του εκλογικού αιφνιδιασμού.  Διακοπές δεν κάνουν όπως ξέρετε ούτε στην Μύκονο.  Άπαντες ειναι στα πόστα τους καθώς τώρα βγαίνουν τα χοντρά (είτε μαύρα είτε χτυπημένα στις ταμειακές μηχανές) λεφτά. Άλλωστε στο νησί των ανέμων  για τις επόμενες 96 ώρες θα βρίσκονται 56 ανθρωποι της Ανεξάρτητης Αρχης Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η επιχείρηση έχει την κωδική ονομασία Τρίαινα. Στόχος είναι να μην ξεφύγει κανείς. 

    • Οι  επικεφαλής του Nammos  μεταξύ αυτών ο Φραντζέσκος Ζαννής θα το ξανασκεφθούν πριν αποφασίσουν να μην ξαναχτυπήσουν αποδείξεις. Θυμάστε στις αρχές Ιουλίου την μεγάλη εφοδο των ανθρώπων της ΑΑΔΕ τότε που ειχαν πιαστεί για μη έκδοση αποδείξεων; Τότε λοιπόν η ΑΑΔΕ ανακάλυψε οτι το Nammos είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία 4,5 εκατ. ευρώ απο πρόστιμα προηγούμενων ετών.  Το Νammos έναν μήνα πλήρωνε την δόση, ένα δεν πλήρωνε. Λοιπόν μετά τα πρόσφατα πρόστιμα του Ιουλίου, τα αφεντικά της εταιρίας πιέστηκαν και αποπλήρωσαν ολόκληρο το ποσό. Και τα 4,5 εκατ ευρω. Στην ΑΑΔΕ άλλωστε ξέρουν ότι ο Ζαννής απο εδώ και στο εξής θα είναι τυπικός με την έκδοση αποδείξεων. Not Bad!!!

     

    • Τις μεγάλες δυσκολίες του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου των Folli Follie  τις διαβάζετε σχεδόν καθημερινά. Ένα απο τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει είναι ότι οι προμηθευτές της FF ζητούν την προκαταβολή των χρημάτων τους. Κάτι τέτοιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει την επιχείρηση σε οικονομική ασφυξία σύντομα. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ζήτησε από τη Eurobank άνοιγμα γραμμών 15 εκατ ευρώ με Cash Collateral όλο το ποσό, αλλά η τράπεζα απέρριψε το αίτημα του. 

     

    • Οπως αίτημα για δάνειο λέγεται στην εφοπλιστική αγορά ότι απέρριψε άλλη τράπεζα (λέγεται οτι ήταν η Πειραιώς) για τον γνωστό εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.  Η στήλη δεν κατάφερε να μάθει την αιτία καθώς όλοι οι εφοπλιστές διάγουν μια εξαιρετική περίοδο ενώ ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει κόκκινα δάνεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Εκτός φυσικά και εάν έχει. Βέβαια η εταιρία του δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά καθώς μεταξύ άλλων η Moody’s υποβάθμισε το outlook της Dynagas μετα τη βουτιά στα κέρδη της Dynagas LNG Partners το α’ τρίμηνο 2018. Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για το ego του κ. Προκοπίου. Πάντως οι τράπεζες είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στα αιτήματα για δάνεια!!!
    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ