• Ροή Ειδήσεων

    Φρίκη στις ΗΠΑ: Μάνα και κόρη, μέλη αίρεσης, σκότωσαν πέντε μέλη της οικογένειάς τους

    • NewsRoom


    Οι συγγενείς μιας 45χρονης γυναίκας από την Πενσιλβάνια, που κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς της –μεταξύ αυτών και τις 9χρονες ανιψιές της– υποστηρίζουν ότι επί πολλές εβδομάδες παρακαλούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν την υπόθεση γιατί πίστευαν ότι είχε επηρεαστεί από μια περιθωριακή αίρεση.

    Την Δευτέρα αστυνομικοί εντόπισαν τα πέντε πτώματα στο σπίτι της οικογένειας στο Μόρισβιλ, μια κωμόπολη που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φιλαδέλφειας.

    Η Σέινα Ντικρί, 45 ετών και η 19χρονη κόρη της, Ντόμινικ, κατηγορούνται για πέντε ανθρωποκτονίες και για συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλήματος. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Μπακς, Μάθιου Γουάιντρομπ, σκότωσαν την κόρη της Σέινα Ντικρί, την 25χρονη Να’Άιρα Σμιθ, 25 ετών, τον γιο της, Ντέιμον Ντικρί, 13 ετών, την αδελφή της, Τζαμίλα Κάμπελ 42 ετών και τις δίδυμες κόρες της τελευταίας, Ιμάνι και Έρικα Άλεν, 9 ετών.

    Η Σέινα και η Ντόμινικ, η οποία είχε εμφανή τραύματα στον λαιμό, κατέθεσαν στην αστυνομία πώς σκότωσαν το καθένα από τα θύματά τους. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Τζαμίλα Κάμπελ ήταν εκείνη που προκάλεσε ασφυξία σε ένα από τα θύματα και ότι κατόπιν η Ντόμινικ την έπνιξε και αυτήν.

    “Αργότερα η Σέινα είπε στην αστυνομία ότι όλοι στο διαμέρισμα, ακόμη και οι 9χρονες και ο 13χρονος, ήθελαν να πεθάνουν” αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές σε ένα δικαστικό έγγραφο. “Η Σέινα είπε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, συζητούσαν να αυτοκτονήσουν”.

    Η ανιψιά της Σέινα Ντικρί, Τόγια Νέλσον, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αισθάνεται συντριβή. “Προσπαθούσαμε να τηλεφωνήσουμε επί τρεις εβδομάδες και είμαι πολύ θυμωμένη με τους αξιωματούχους της πόλης επειδή τους τηλεφωνήσαμε. Θυμώνω επειδή τώρα λυπούνται, όμως είχαν την ευκαιρία να τους σώσουν”, είπε.

    Η 29χρονη Νέλσον είπε ότι άρχισε να ανησυχεί για την οικογένεια αφού πληροφορήθηκε από άλλους συγγενείς ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν πια στο σχολείο και ότι είχαν παρασυρθεί από μια περιθωριακή θρησκευτική ομάδα. Οι αρχές είχαν επισκεφθεί το σπίτι πριν από δύο εβδομάδες αλλά δεν βρήκαν κανέναν λόγο ανησυχίας.

    Ένας εκπρόσωπος της κοινωνικής υπηρεσίας για παιδιά και νέους της κομητείας Μπακς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει τα λεγόμενα της 29χρονης.

    Η Νέλσον πιστεύει ότι η Σέινα Ντικρί σχεδίασε την οικογενειακή δολοφονία-αυτοκτονία και ότι η 19χρονη εξαδέλφη της δεν συμμετείχε οικειοθελώς στο έγκλημα.

    Μητέρα και κόρη βρέθηκαν την Δευτέρα μέσα στο σπίτι, πάνω σε ένα κρεβάτι και ήταν εμφανώς “αποπροσανατολισμένες”, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα πέντε πτώματα βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, τα τέσσερα στο πάτωμα και ο 13χρονος Ντέιμον στο κρεβάτι, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post. Αφού αρχικά ισχυρίστηκαν ότι ο σύντροφος της Κάμπελ μαζί με δύο άγνωστους άνδρες διέπραξαν όλα τα εγκλήματα, στη συνέχεια είπαν ότι όλοι τους “ήθελαν να πεθάνουν”.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ