• The Wiseman

    Eurobank: Χαρδούβελης ή Ζανιάς για πρόεδρος; Ποια θέση καταλαμβάνει ο Γιώργος Χρυσικός

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Κλείδωσε ο αντιπρόεδρος στη Eurobank, κερδίζει έδαφος ο Ζανιάς

    Η στήλη επιβεβαίωσε – και η πληροφορία δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση – ότι ο νέος αντιπρόεδρος της Eurobank θα είναι ο ισχυρός μάνατζερ της Grivalia Γιώργος Χρυσικός. Σύντομα, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις Το ενδιαφέρον πλέον μετακινείται στην προεδρία της τράπεζας καθώς τον Μάιο λήγει η θητεία του Νίκου Καραμούζη. Λοιπόν, οι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο Γιώργος Ζανιάς. Και οι δύο φίλοι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και ανήκουν στην ομάδα των «Σημιτόπαιδων». Όσο για τον Νίκο, θα παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο και  μάλλον το ποντάρισμα γέρνει προς την πλευρά Ζανιά καθώς το όνομά του δεν είναι φορτισμένο ούτε πολιτικά ούτε δικαστικά… Όσο για την απόβαση Χρυσικού στην Eurobank μαθαίνω ότι προκαλεί δυσφορία και εκνευρισμό σε κάποιον… εξίσου ισχυρό!

    Τσούκου-Τσούκου το ΧΑ

    Τα blue chips χαρίζουν χαμόγελα στις τελευταίες συνεδριάσεις στο χρηματιστήριο και σιγά-σιγά ο Γενικός Δείκτης ξεφεύγει από τις 600 μονάδες. Πόσο θα κρατήσει αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις στο μέτωπο της κυβερνητικής συμμαχίας κάνουν καλό στο χρηματιστήριο καθώς αναπτερώνουν την εκλογική προσδοκία των επενδυτών… Βέβαια, ο Αλέξης έχει αποδείξει ότι δεν πέφτει εύκολα. Με την αξία του λοιπόν κερδίζει τον τίτλο του «άπεφτου»!

    Θα τον κρατήσουν ή όχι;

    Το θέμα με τις αλλαγές τον Γενικών Γραμματέων έχει κακοφορμίσει και οι δανειστές πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση… 

    Μαθαίνω ότι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης δεν έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα τον κρατήσουν… 

    Σε ένα μήνα αναμένονται οι αλλαγές. Ο Κουρμούσης να αναφέρουμε ότι έχει μείνει στο υπουργείο Οικονομίας από την εποχή Στουρνάρα όταν ο διοικητής της ΤτΕ και τότε υπουργός Οικονομικών τον είχε στην διαπραγματευτική του ομάδα. 

    Λέτε, λόγω Στουρνάρα τα συριζόπουλα να μην το θέλουν;

    Που είναι η κουκλίτσα; 

    Πού χάθηκε βρε παιδιά η υπουργός Τουρισμού; Εδώ και δύο εβδομάδες δεν την έχουμε δει στον δημόσιο βίο. Και μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες συναντήθηκε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη προκειμένου να την «ψήσει» για το Σκοπιανό. 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ