• Ροή Ειδήσεων

    Επιστολή Μητσοτάκη για Πάνο Καμμένο: Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις της Χριστοδουλοπούλου

    • NewsRoom


    Δεν λένε να πέσουν οι τόνοι, τόσο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όσο και της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

    Αυτή την φορά, επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για την στάση της προέδρου της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, την οποία εγκαλεί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις ως Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφέροντας ότι «επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή του τόνισε στον Ν. Βούτση ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ισχυρίστηκαν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε “καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της – ζητήσει προηγουμένως”. 

    Επίσης, ο κ.Μητσοτάκης καταγγέλλει την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής και να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. 

    «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Μητσοτάκης για Οικ. Πανεπιστήμιο: Δεν είναι εικόνα Πανεπιστημίου, θα αλλάξω το καθεστώς του ασύλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ρίβλιν – Μητσοτάκης: Τουρισμός, ενέργεια και τεχνολογία τα θέματα που συζήτησαν



    ΣΧΟΛΙΑ