• Ροή Ειδήσεων

    Επενδύσεις από την Boehringer Ingelheim – Τι «κερδίζει» η Ελλάδα


    Σε επένδυση ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανέγερση εγκαταστάσεων Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) στο Ingelheim της Γερμανίας, προχωρά η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim, προκειμένου να κατακτήσει μια ακόμη καλύτερη θέση στην αγορά των καινοτόμων φαρμάκων.

    Η νέα μονάδα, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το 2020 με 75 υπαλλήλους, θα εστιάσει στην παραγωγή δισκίων, με στόχο να αναπτύξει και να παρασκευάσει πιο σύνθετα, καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία θα λανσαριστούν στην παγκόσμια αγορά. Στον αντίποδα, τα παλαιότερα και ευκολότερα στην παραγωγή φάρμακα μεταφέρονται σταδιακά, από το 2016, σε εργοστάσια άλλων χωρών του παγκόσμιου δικτύου.

    Μέσα σε χρόνο ρεκόρ (2016-2017), η Boehringer Ingelheim, ολοκλήρωσε και την ανέγερση του «εργοστασίου διαβήτη» στο Ingelheim, μια επένδυση 34 εκατομμυρίων ευρώ, για την παραγωγή καινοτόμων αντιδιαβητικών παραγόντων. Εντούτοις, όπως ανακοίνωσε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, το 2020 η παραγωγή τέτοιων παρασκευασμάτων πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

    Ήδη, από το 2012, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί έχουν ξεκινήσει να παράγονται, εκτός από τα «ιστορικά» της φάρμακα και άλλα, στρατηγικής σημασίας φαρμακευτικά προϊόντα. Για το λόγο αυτό και με αρχή τα αντιδιαβητικά της φάρμακα, η Boehringer Ingelheim Ελλάς, προχώρησε σε αναδιαμόρφωση της παραγωγικής μονάδας της μέσα από αλλεπάλληλες επενδύσεις.

    Σε απόσταση «αναπνοής» από την έναρξη λειτουργίας της βρίσκεται  και η νέα παραγωγική μονάδα της εταιρείας στο Κορωπί, μια επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ που θα συμβάλει στην είσοδο  συναλλάγματος στη χώρα, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ελάττωση της διαφυγής επιστημόνων στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, η οποία εντάχθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες τροφοδοσίας του 70% της παγκόσμιας αγοράς με τα καινοτόμα αντιδιαβητικά φάρμακά της,  μέσω της παραγωγής τους στην Ελλάδα. Με την επέκταση αυτή, η οποία αναμένεται να «ανοίξει» 50  θέσεις εργασίας,  η Boehringer Ingelheim φιλοδοξεί να καταστήσει το εργοστάσιο στο Κορωπί ένα hub παραγωγής αντιδιαβητικών φαρμάκων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Boehringer Ingelheim: Στην τελική ευθεία η νέα παραγωγική μονάδα στο Κορωπί

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Google: Χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για οκτώ προγράμματα στην Ελλάδα

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Boehringer Ingelheim: Ελεύθερη πρόσβαση σε μόριά της για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων



    ΣΧΟΛΙΑ