• Ροή Ειδήσεων

    ELSA DAY 2020: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Πολέμιος ή Σύμμαχος του εργαζομένου;»

    • NewsRoom
    Τεχνητή Νοημοσύνη


    «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πολέμιος ή Σύμμαχος του εργαζομένου;» είναι το θέμα της ELSA Day 2020, που θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου.

    Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη σήμερα κατασκευάζονται «νοήμονες μηχανές»! Σχεδιάζονται και υλοποιούνται υπολογιστικά μηχανήματα, τα οποία μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από τα συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ.

    Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια κρίσιμη καινοτομία, που φέρνει επαναστατικές αλλαγές στα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα. Πώς θα επηρεάσει, λοιπόν, η έλευσή της τους εργαζομένους; Θα είναι «ευλογία» ή «κατάρα», «πολέμιος» ή «σύμμαχος»;

    Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους διαγωνιζόμενους στον Αγώνα Νομικής Επιχειρηματολογίας (Legal Debate) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πολέμιος ή Σύμμαχος του εργαζομένου;», που διοργανώνει η ELSA Athens. Το debate θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σπύρου Βλαχόπουλου. Θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη ανάμεσα στο κοινό και το πάνελ των ομιλητών. Στο πάνελ συμμετέχουν ο Δημήτρης Σκαλτσούνης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Βασίλης Καρκατζούνης, δικηγόρος και συνιδρυτής του lawspot.gr και η Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

    Για να παρακολουθήσεις και εσύ την εκδήλωση, συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής που θα βρεις στα social media της ELSA Athens (Instagram: elsa.athens Facebook: ELSA Athens).

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ELSA Day 2020. Η European Law Students’ Association (ELSA) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και μη πολιτική Ένωση που απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους. Συνιστά τη μεγαλύτερη οργάνωση φοιτητών νομικής και νέων δικηγόρων στον κόσμο.

    H ELSA Athens αποτελεί το τοπικό παράρτημα της ELSA International στην Αθήνα. Μετρά περίπου 20 χρόνια λειτουργίας και 300 ενεργά μέλη. Διοργανώνει ποικίλες δράσεις (συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ομάδες νομικής έρευνας κ.λπ.) με σκοπό να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των νέων μέσα σε ένα νομικό περιβάλλον.

    Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της ELSA βρίσκεται διαχρονικά η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο την ίδια μέρα, στις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνονται και στις 44 χώρες-μέλη της ομοσπονδίας δράσεις αφιερωμένες στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με σύνθημα «όλοι διαφορετικοί, όλοι μαζί», η φετινή θεματική αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.



    ΣΧΟΛΙΑ