• Ροή Ειδήσεων

    ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σχέδια για επέκταση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    μπακουρας

    Λεωνίδας Μπακούρας, πρόεδρος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ


    Την περαιτέρω διείσδυση σε φυσικό αέριο, υπό προϋποθέσεις, ανακοίνωσε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) , μέσω του προέδρου της Λεωνίδα Μπακούρα.

    Η απόφαση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών του δήμου για συνδέσεις περισσότερων περιοχών, όπως άλλωστε τόνισε και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση.

    Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση για την επέκταση διανομής

    Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο κυρίων, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου εξέφρασε το αίτημα πολλών πολιτών των περιοχών της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, του δήμου, να συνδεθούν οι περιοχές τους με φυσικό αέριο. Στο αίτημα αυτό, συμπλήρωσε και το επιχείρημα ότι η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου θα επιφέρει σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος των οικιακών καταναλωτών και θα ενισχύσει την ευρύτερη τοπική ανάπτυξη του δήμου.

    Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με τη σειρά του, επισήμανε ότι με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας 2019 – 2023, εντάχθηκε η τροφοδότηση της Λητής και των περιοχών της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου, συμπληρώνοντας ότι σήμερα τροφοδοτούνται ήδη με φυσικό αέριο το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη.

    Ο κ. Μπακούρας θέλησε, επίσης, να τονίσει ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξής, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Νέα υπηρεσία ψηφιακής ενημέρωσης για τους καταναλωτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεωνίδας Μπακούρας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ): Πώς έφερα το φυσικό αέριο στο 60% των νοικοκυριών σε Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ξύπνησε» η Ελλάδα – Νέες έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ήπειρο



    ΣΧΟΛΙΑ