ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις απίστευτες σκηνές βίας που εκτυλίσσονται καθημερινά στα Δικαστήρια της Ευελπίδων καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους των Δικαστηρίων.
Η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:
«Δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα. Τα επεισόδια, από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν.
Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δ. Βερβεσό, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).
Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο Δ.Σ.Α. στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα.»
https://www.youtube.com/watch?v=07FfjsedBp0&feature=youtu.be
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο: Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών-Έφτασαν στο γραφείο Τσακαλώτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι «ζυμώσεις» και το παρασκήνιο στη «δεξιά πολυκατοικία» – Πώς καταγράφονται Σαμαράς, Κασιδιάρης, Βελόπουλος και Λατινοπούλου
- NBA Europe: Ο Παναθηναϊκός στη λίστα των έξι και το μεγάλο παζάρι των εκατομμυρίων
- Το 3Χ3 στο ΧΑ, γιατί «βούτηξαν» ΜΟΗ-ΕΛΠΕ, γιατί είναι happy ο Καραβίας και alert o Φέσσας, η αλήθεια για τα Bread Factory, ο Γιαννακόπουλος (Χωριάτικο) που έπαιρνε… επιδότηση και ο Παπαστεργίου στο My Story
- Η Λαγκάρντ, ο Στουρνάρας και τα σενάρια, η δήλωση της Κεραμέως στο room, ο Δένδιας υψώνει σημαία και η κόκκινη γραβάτα του Αδωνη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.