• Ροή Ειδήσεων

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σκληρή μάχη μετόχων για το 4% του Horizon

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    H D-Day για την Εθνική

    Συνεδριάζει η επιτροπή αξιολόγησης (nomination committee) της τράπεζας, προκειμένου να επιλέξει τον ή τους υποψηφίους που θα προτείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στο διοικητικό συμβούλιο. Στην αγορά θεωρούν πως μεταξύ των δύο κύριων υποψηφίων υπάρχει για έναν σημαντικό προβάδισμα, πλην όλα είναι ανοικτά και οι εκπλήξεις δεν θα πρέπει να αποκλείονται. Στην Εθνική, άλλωστε, κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο.

    Ακολούθως θα συνεδριάσει το ΤΧΣ για να δώσει τις απαιτπύμενες εγκρίσης. ¨Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει αρκετά πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία έχει ορισθεί για την 26η Ιουλίου, στην οποία θα συζητηθούν πολύ κρίσιμα θέματα μεταξύ των οποίων και το reverse split του τίτλου.

    Πλειοδοσία για το 4% του Horizon

    Μήλον της έριδος μεταξύ Μπόμπολα-Κούτρα και αδελφών Καλλιτσάντση έχεουν γίνει τα 7,2 εκατ.μετοχές που κατέχει το fund Horizon στην Ελλάκτρωρ. Μετά το Amber Capital που πούλησε στην πλευρά Καλλιτσάντση, είναι ένα από τα «μπλόκ» μετοχών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην σκληρή μάχη για την επικράτηση που δίνουν τα δύο στρατόπεδα.

    Μιλάμε για το 4,06% της εταιρείας που όποιος το πάρει δίνει σκληρό χτύπημα στον αντίπαλο. Το πακέτο του Amber πουλήθηκε στα 2,15 ευρώ ανά μετοχή, οπότε υπάρχει ήδη το benchmark.

    Amiral Gestion σε Ικτίνο αλλά και Ελλάκτορα…

    Θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της Ικτίνος έχει χτίσει το επενδυτικό κεφάλαιο Amiral Gestion που πλέον κατέχει ποσοστό 5,3% της εισηγμένης. Για όσους δεν γνωρίζουν, το fund συγκαταλέγεται σε εκείνα που έχουν ενσκήψει την τελευταία διετία περισσότερο πάνω σε συγκεκριμένες ελληνικές μετοχές.

    Η Ικτίνος είναι μια από αυτές, με τη μετοχή της εταιρείας να έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες ένα σημαντικό ράλι στο ταμπλό, της τάξης του +130% από την αρχή του χρόνου. H Iκτίνος, συμφερόντων της οικογένειας Χαϊδά, απέκτησε σε σχετικό διαγωνισμό, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Γ. Λαζαρίδης στη Δράμα, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

    Το Amiral Gestion με υπό διαχείριση περισσότερα από 3,8 δισ. ευρώ, κατέχει όμως και σημαντικό αριθμό μετοχών του Ελλάκτωρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη.

    Η οικογένεια Ταβουλάρη περιμένει τη διάσωση

    Τον  Ιούλιο του 2017 η ελληνοαμερικανικών συμφερόντων ONEX Technologies Inc., συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά των Ναυπηγείων Σύρου.

    Ένα χρόνο μετά, ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων μέσω του τωχευτικού Κώδικά. 

    Η διάσωση μέσω του άρθρου 106δ προβλέπει τη μεταφορά των assets στον νέο φορέα, την απόλυση και επαναπρόσληψη από τον νέο φορέα των εργαζομένων των Ναυπηγείων αλλά και την ρύθμιση των οφειλών της εταιρείας σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, εργαζόμενους και προμηθευτές, όπως τη ΔΕΗ. 

    Με βάση τις ίδιες πηγές η ρύθμιση των οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία θα γίνει σε 180 δόσεις ενώ το σχέδιο προβλέπει και κούρεμα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες. 

    Το “πράσινο φως” καλείται να ανάψει η έκτακτη γενική συνέλευση της “Νέωριον”. Μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας είναι η Alpha Bank.

    Το ρεκόρ του ΟΤΕ

    Το χαμηλότερο της τελευταίας δεκαετίας για ελληνική εισηγμένη ήταν το κουπόνι της έκδοσης ομολόγου 400 εκατ. από τον ΟΤΕ. «Μόλις» στο 2,375% (όταν βέβαια οι ανταγωνιστές του δανείζονται για χρόνια πολύ φθηνότερα), κάτι που σηματοδοτεί την επιστροφή στον ενάρετο κύκλο του Οργανισμού και σιγά0σικά κάποιων άλλων εταιρειών του Χ.Α., όπως λ.χ. η Μυτιληναίος.

     Έρχεται το Golden Hall Χ-Large

    Zήτημα χρόνου είναι η έναρξη της επέκτασης του δυτικού τμήματος του πρώην IBC που θα ενοποιηθεί με το Golden Hall, αποκτώντας νέες χρήσεις εμπορίου και αναψυχής με συνολική μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 11,5 χιλ. τ.μ. 

    Οι νέοι χώροι θα περιλαμβάνουν πρότυπο μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται η παιδική ψυχαγωγία. Η επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χειμώνα.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ