• Ροή Ειδήσεων

    Χανιά: Γερμανοί αξιωματικοί πέταξαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν τη γερμανική

    • NewsRoom


    Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε δυο νεαρούς αξιωματικούς του Γερμανικού Στρατού, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής υπέστειλαν την ελληνική σημαία στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι και ύψωσαν στη θέση της την γερμανική, πετώντας τη σημαία της Ελλάδας στα βράχια και καλύπτοντας την με πέτρες!

    Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία, η οποία εντόπισε τους δύο 23χρονους Γερμανούς αξιωματικούς, οι οποίοι υπηρετούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης του NATO. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους παρέπεμψε σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους.

    Οι δύο Γερμανοί στην απολογία τους  ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού κάνοντας πεζοπορία και ύψωσαν από τον… ενθουσιασμό τους την γερμανική σημαία. Όπως είπαν δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, χωρίς πάντως να πείσουν το δικαστήριο.

    Μετά την καταδίκη τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το defenceline.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ