• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Μια ματιά στα καλύτερα αυτοκίνητα της έκθεσης (pics)

    • Bloomberg


    Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «sexy» M8 Gran Coupe της BMW, η «βασίλισσα» της σειράς 8-Series, το οποίο δεν προγραμματίζεται να βγει στην παραγωγή πριν από το 2020.

    Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Senna της McLaren Automotive, έχει ήδη ξεπουλήσει – και τα 500 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν.

    Σε ό,τι αφορά δε το εντελώς ηλεκτρικό Lagonda Vision Concept της Aston Martin Lagonda είναι αμφίβολο ότι θα βγει κάποτε στην παραγωγή.

    Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι… μικρολεπτομέρειες δεν φάνηκαν να πτοούν τους χιλιάδες εκπροσώπους του Τύπου και της αυτοκινητοβιομηχανίας που βρέθηκαν στο Σαλόνι. Άλλωστε, η ελπίδα, ως γνωστόν, πεθαίνει πάντοτε τελευταία…

    Το μεγάλο όραμα

    Το M8 Gran Coupe είναι ενδεικτικό του οράματος της BMW για τη σειρά 8-Series που ετοιμάζει. Τετραθέσιο, τετράθυρο, με χρυσούς προβολείς, θα βγει στις αντιπροσωπείες μέχρι το 2020, με τιμή που πιθανότατα θα ξεπερνά τα 100.000 δολάρια. (Φωτογραφία: Stefan Wermuth/Bloomberg)

    Το αναγεννημένο

    Το Aston Martin Lagonda Vision Concept αντιπροσωπεύει την προσπάθεια αναγέννησης του brand Lagonda, αλλά σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση. (Φωτογραφία: Stefan Wermuth/Bloomberg)

    Το αστέρι της πίστας

    Η Porsche παρουσίασε τη νέα 991 GT3 RS, μία από τις ταχύτερες Porsche που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Με ιπποδύναμη 520 hp, πιάνει τα 60mph μέσα σε 3,2 δευτερόλεπτα. Τελική ταχύτητα; 312 χλμ/ώρα, με τιμή που ξεκινά από τα 190.000 δολάρια. (Φωτογραφία: Stefan Wermuth/Bloomberg)

    Η Spyder

    H Automobili Lamborghini παρουσίασε τη νέα Huracan Performante Spyder, τη νέα, ανοιχτή έκδοση της σειράς Huracan Performante. Ελαφρύτερη από την προκάτοχό της χάρη στα ανθρακονήματα, ανταγωνίζεται άνετα «αστέρια» όπως η 488 Pista της Ferrari και η McLaren 675 LT. (Φωτογραφία: Chris Ratcliffe/Bloomberg)

    Το μέλλον

    Το Concept EQA της Mercedes-Benz αποτελεί την πρώτη προσπάθεια παρουσίασης της εικόνας που μπορεί να έχει ένα compact, ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Mercedes. (Φωτογραφία: Stefan Wermuth/Bloomberg)

    Το έμβλημα

    Ένα μήνα μετά την παρουσίαση της επόμενης γενιάς της G-Class στο Ντιτρόιτ, η Mercedes-Benz παρουσίασε στη Γενεύη την έκδοση AMG G 63. (Φωτογραφία: Stefan Wermuth/Bloomberg)

    Το γερμανικό

    Η 8η γενιά του A6 είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και θα αποτελέσει τη βάση για τα νέα μοντέλα της Audi, ανταγωνιζόμενη τα sedan της σειράς 5-Series της BMW και E Class της Mercedes-Benz (Φωτογραφία: Stefan Wermuth/Bloomberg)

    Το SUV Coupe

    Η Land Rover παρουσίασε στη Γενεύη το πρώτο Range Rover SV Coupe, αξίας 295.000 δολαρίων. Κατασκευασμένο στο χέρι, είναι το πιο γρήγορο Range Rover που υπάρχει. Θα κατασκευαστούν μόνο 999 κομμάτια. (Φωτογραφία: Chris Ratcliffe/Bloomberg)



    ΣΧΟΛΙΑ