• Ροή Ειδήσεων

    Αρης Φλώρος: “Ερχεται” νέα ποινική δίωξη για τον επιχειρηματία – Ποιες καταθέσεις τον “καίνε”

    Άρης Φλώρος


    Τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας  χάρισαν στον Αρη Φλώρο την ολιγοήμερη αποφυλάκιση του. Και τώρα, αναμένεται να του “χαρίσουν” την τρίτη στη σειρά ποινική του δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς θα ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος της έρευνας για τις “μαϊμού” αναπηρίες κρατουμένων που άνοιξαν την πόρτα του κελιού τους, προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όσων προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής στην αποφυλάκιση του 40χρονου Αρη Φλώρου αλλά και ενός ισοβίτη, με “βαρύ” όνομα στο χώρο των φυλακών.

    Ο Άρης Φλώρος , με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης τριών κακουργημάτων (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, δωροδοκία) παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη τις εξηγήσεις του στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, αρνούμενος ότι δωροδόκησε γιατρούς προκειμένου να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αντιμετωπίζει βαριές παθήσεις.

    Εχω σοβαρά προβλήματα υγείας”, φέρεται να επέμεινε ο 40χρονος, υποστηρίζοντας ότι εξετάστηκε σε δύο δημόσια νοσοκομεία και ουδέποτε πέρασαν από τα δικά του χέρια οι τρεις ιατρικές γνωματεύσεις (δύο από γιατρούς του “Ευαγγελισμού” και μία από το “Αττικό”), βάσει των οποίων το ΚΕΠΑ Νίκαιας του πιστοποίησε ποσοστό αναπηρίας 70%.

    Για τις δύο αποφυλακίσεις (Φλώρου και ισοβίτη) κλήθηκαν ως ύποπτοι συνολικά 16 εμπλεκόμενοι. Τόσο οι δύο κρατούμενοι και συγγενείς τους, όσο και γιατροί νοσοκομείων-ΚΕΠΑ και υπάλληλοι του ΙΚΑ. Ηδη έχουν δώσει τις ανωμοτί εξηγήσεις τους.

    Εξαίρεση ο ισοβίτης που αντί εξηγήσεων, κατέθεσε ένταση ακυρότητας της διαδικασίας, καταγγέλλοντας παράνομη παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών από τον «κοριό» των μυστικών υπηρεσιών, ένα χρόνο πριν δοθεί η άδεια από τις δικαστικές αρχές.

    Η μοναδική περίπτωση Φλώρου

    Η περίπτωση του Αρη Φλώρου μπορεί να καταγραφεί ως μία από τις σπάνιες στα ελληνικά χρονικά. Κατηγορούμενος (ή εν δυνάμει κατηγορούμενος) σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές υποθέσεις, με τον ποινικό του “κατήφορο” να κορυφώνεται ενώ βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

    Ενας νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας Άρης Φλώρος , με πλούσια κοσμική ζωή και έντονη προσωπικότητα, χωρίς “προηγούμενα” με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ξαφνικά έγκλειστος για ένα οικονομικό έγκλημα: την υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

    Ως επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa καταδικάστηκε πρωτόδικα για την οικειοποίηση εκατομμυρίων ευρώ από το “χαράτσι” που εισέπραξε η εταιρεία του από τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τους φόρους που κατέληξαν σε ελβετική τράπεζα και όχι στα δημόσια ταμεία.

    Μέσα από τη φυλακή και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο 40χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται κατηγορούμενος ότι έδωσε εντολή για να εκτελεστεί ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου: του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

    Και τώρα, κινδυνεύει να διωχθεί ποινικά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και δωροδοκία που αφορούν στα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά του.

    Ο ίδιος μπορεί να αρνείται εμπλοκή και στην τελευταία υπόθεση, ωστόσο τόσο οι γιατροί που υπέγραψαν τις πλαστές βεβαιώσεις, όσο και το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης τον “καίνε”.

    Τι κατέθεσαν οι γιατροί που “καίνε” τον Φλώρο

    Ο ΩΡΛ στο Κέντρο Μελέτης Υπνου του “Ευαγγελισμού” Γ. Κ., στις ανωμοτί εξηγήσεις του στους εισαγγελείς, ομολογεί πως βεβαίωσε σοβαρό πρόβλημα υπνικής άπνοιας στον Φλώρο, χρησιμοποιώντας εξέταση άλλου ασθενούς αλλά κι ότι παραποίησε τα αποτελέσματα της σπιρομέτρησης του επιχειρηματία, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2017.

    Την παρανομία του την αποδίδει στην επιπολαιότητα του και στη… μητέρα του Αρη Φλώρου. Εκείνη, υποστηρίζει, τον πίεσε συναισθηματικά προκειμένου να μπορέσει να δει το γιο της έξω από τη φυλακή να φτιάχνει τη δική του οικογένεια.

    Η μητέρα του Αριστείδη Φλώρου με επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό – περιγράφει ο γιατρός- και μου ανέφερε κλαίγοντας πόσο δυστυχισμένη είναι που ο άντρας της έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο γιος της είναι άδικα κρατούμενος και ότι θέλει να τον δει κάποια στιγμή με οικογένεια. (…) Οταν ανέφερα στη μητέρα του κ.Φλώρου ότι η μελέτη ύπνου του γιου της έδειξε μέτριου προς σοβαρού βαθμού αποφρακτική άπνοια, έδειξε αγχωμένη, με ρώτησε τους ιατρικούς κινδύνους που διατρέχει ο γιος της και αφού της εξήγησα, έκλαιγε και μου έλεγε ότι φοβάται για τη ζωή του παιδιού της στα κελιά της φυλακής”.

    Σύμφωνα με τον γιατρό, η μητέρα του επιχειρηματία τον επισκέφθηκε ξανά στο νοσοκομείο όπου, όπως καταθέτει, του ζήτησε να αλλάξει τα αποτελέσματα της εξέτασης για να φανεί σοβαρής βαρύτητας ώστε να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού:

    Δεν μου έδωσε κάποιο αντάλλαγμα για αυτό αλλά εγώ, αισθανόμενος ανθρωπιστικό βάρος, έκανα την απίστευτη επιπολαιότητα, αλλάζοντας τα στοιχεία της εξέτασης του κ.Φλώρου με αυτά άλλου ασθενή, ηλικίας περίπου 60 ετών.”

    Ο γιατρός υποστηρίζει ότι δέχθηκε πολύ έντονη πίεση από τη μητέρα του Φλώρου και για την εξέταση της σπιρομέτρησης. Τα αποτελέσματα ναι μεν ήταν απολύτως φυσιολογικά, όμως εκείνος “ευρισκόμενος υπό το καθεστώς της αφόρητης συναισθηματικής πίεσης από τη μητέρα του Φλώρου και ένεκα οίκτου προς αυτή και την οικογένεια της, κατέγραψε ήπια συμπτώματα”.

    Ο δεύτερος “ύποπτος” γιατρός, ο νευρολόγος του “Ευαγγελισμού” Α.Τ., βεβαίωσε ότι ο Φλώρος αντιμετωπίζει επιληπτικές κρίσεις.

    Στις καταθέσεις του παραδέχεται ότι το ραντεβού με τον επιχειρηματία στο δημόσιο νοσοκομείο κλείστηκε παράτυπα κι ότι μετά από τηλεφώνημα της μητέρας του, επισκέφθηκε τον 40χρονο και στη φυλακή. Παράλληλα, ομολογεί ότι δυο φορές, τον Ιανουάριο του 2017 και το Μάρτιο του 2018, έδωσε βεβαίωση στον Φλώρο ότι παρουσιάζει επιληπτικές κρίσεις, χωρίς ποτέ να τον υποβάλει στις απαραίτητες εξετάσεις.

    Στηρίχθηκα – υποστηρίζει- σε παλαιότερες γνωματεύσεις και συνταγογραφήσεις που μου προσκομίστηκαν από τον Φλώρο”.

    Από το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκύπτει ότι ελέγχθησαν οι ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις του επιχειρηματία και προέκυψε ότι ποτέ δεν του είχαν χορηγηθεί αντιεπιληπτικά φάρμακα. Ενδεικτική της ιδιαίτερης μεταχείρισης στον κρατούμενο Φλώρο είναι ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν τόσο η παραπομπή του από το νοσοκομείο των φυλακών στον “Ευαγγελισμό”, όσο το κλείσιμο ραντεβού προς εξέταση.

    Ενδεικτική της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι και η κατάθεση γραμματέως του “Ευαγγελισμού”.

    Οταν “σήμανε συναγερμός” από την αποφυλάκιση του Φλώρου και όλοι αναζητούσαν τις εξετάσεις που “έδειχναν” τη βαριά αναπηρία του, η γραμματέας προσπάθησε να βρει στον υπολογιστή την πραγματική μελέτη ύπνου του 40χρονου.

    Ομως, η εξέταση δεν υπήρχε. Είχε σβηστεί από τον υπολογιστή. Αλλά η γραμματέας κατάφερε να την ανακτήσει, κάνοντας back up στο σκληρό δίσκο.



    ΣΧΟΛΙΑ