• Ροή Ειδήσεων

    Αεροδρόμιο Καστελίου: Βάζουν μπροστά οι μπουλντόζες της Τέρνα

    • NewsRoom
    Αεροδρόμιο Καστελίου

    Αεροδρόμιο Καστελίου


    Σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτιμούν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΤΕΡΝΑ που βρέθηκαν χθες στο Καστέλι της Ρόδου ότι θα «πιάσουν δουλειά» οι μπουλντόζες για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Κρήτης. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα cretalive, τριμελής επιτροπή στελεχών της εταιρείας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Γουρζή, βρέθηκαν στο Καστέλι, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στα γραφεία που έχουν ήδη νοικιαστεί και αναμένεται να αποτελέσουν το «στρατηγείο» της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Ariadne Airport Group – που αποτελείται από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ινδική GMR Airports Limited – είναι η παραχωρησιούχος που θα έχει το 54% και το Δημόσιο το 46%.

    Το management θα το έχει η εταιρεία παραχώρησης, ενώ την κατασκευή θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

    Τα «τοπικά» γραφεία στο Καστέλι αναμένεται να λειτουργήσουν εντός των επόμενων 20-30 ημερών, την ίδια ώρα που η εταιρεία προσδοκά να κάνει ένα άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, ειδικά στο μεγάλο κομμάτι αυτής, που αντιδρά στην υλοποίηση του έργου, θέτοντας μεγάλα και σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

    Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη επισημάνθηκε η ανάγκη για πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τροποποίηση «γκρίζων» σημείων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα, τονίστηκε ότι στις νέες θέσεις εργασίας  που θα δημιουργηθούν, προτεραιότητα θα δοθεί στην εντοπιότητα.

    Σημειώνεται ότι στο κατασκευαστικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και στηθαίο ασφαλείας που θα συνδέει το Καστέλι με τον ΒΟΑΚ και τον ΝΟΑΚ στην περιοχή της Χερσονήσου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλαστικά Κρήτης: Νέα παραγωγική μονάδα στην Κίνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπεραξίες φέρνει η κυριαρχία της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις. Εγκρίθηκε το Καστέλι



    ΣΧΟΛΙΑ