• Motor Oil

    Ημέρα της Γυναίκας

    Motor Oil – Ready for Work: Ανοίγει την αγορά ενέργειας για τις γυναίκες

    • NewsRoom

    Το Ready for Work, το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του Women On Top, υλοποιεί τον 8ο κύκλο του!

    Ο Όμιλος Motor Oil στέλνει και το 2024 το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την ημέρα της Γυναίκας. Ένα ισχυρό μήνυμα που δείχνει πως προτεραιότητα του Ομίλου είναι η εφαρμογή πρακτικών, πρωτοβουλιών και δράσεων που διασφαλίζουν ευκαιρίες εξέλιξης για όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες, ισότιμη επιβράβευση και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

    Ενώνει τις δυνάμεις του με το Women On Top στο “Ready for Work @ Engineering”. Με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil, 30 νέες γυναίκες που πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Σχολές Μηχανικών, θα εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον χώρο της Ενέργειας.

    Σε ενδιαφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κυκλική οικονομία, τα εναλλακτικά καύσιμα, και αναζητάς την πρώτη ή την επόμενή σου εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας; Χρειάζεσαι καθοδήγηση και υποστήριξη για να μπεις δυναμικά στην αγορά εργασίας; Τότε το πρόγραμμα Ready for Work @ Engineering είναι για σένα!

    Το πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των γυναικών «Ready for Work @ Engineering» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ομίλου “Lead the Way”, η οποία ενδυναμώνει και ενθαρρύνει γυναίκες να ονειρεύονται, να πιστεύουν στην δυναμική τους και να διαμορφώνουν το μέλλον τους, αναδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να επιτύχουν.

    «Ready for Work @ Engineering» – Βήμα 1ο: Επιμόρφωση

    Το “Ready for Work @ Engineering” στην πρώτη του φάση (Βήμα Επιμόρφωσης) εμπεριέχει 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια από έμπειρες εκπαιδεύτριες του Women On Top, ενώ στη συνέχεια οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring (Βήμα Mentoring).

    Τον Απρίλιο, 30 νέες γυναίκες, από 13 Σχολές μηχανικής και 17 πόλεις της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Mέσα από μια μοναδική εμπειρία ενδυνάμωσης και δικτύωσης, θα γίνουν μέλη μιας κοινότητας με αντίστοιχες φιλοδοξίες και προβληματισμούς.

    Τα εφόδια που θα αποκομίσουν θα τις βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα επαγγελματικά τους όνειρα και να διεκδικήσουν την πορεία που ονειρεύονται στον τομέα της Ενέργειας.

    Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, και οι θεματικές τους θα περιλαμβάνουν:

    Στρατηγικές αναζήτησης εργασίας

    Σύνταξη βιογραφικού & cover letter
    Πώς να ξεχωρίσεις σε κάθε επαγγελματική συνέντευξη
    Πώς να ανακαλύψεις τις αξίες και το επαγγελματικό σου όραμα
    Πώς να καταφέρεις να μαθαίνεις στη δουλειά (Growth mindset)
    Επαγγελματική συμπεριφορά και γραπτή επικοινωνία
    Πώς να συνεργάζεσαι αρμονικά και να γίνεσαι απαραίτητο μέλος της ομάδας
    Πώς να λύνεις όποιο (επαγγελματικό) πρόβλημα συναντάς
    Πώς θα εφαρμόσεις πέρα από το IQ, τη συναισθηματική (EQ), την κοινωνική (SQ) και τη νοημοσύνη της προσαρμοστικότητας (AQ) στην επαγγελματική σου καθημερινότητα
    Βήματα προς την υιοθέτηση μιας πιο βιώσιμης κουλτούρας & καθημερινότητας

    Βήμα 2ο: Mentoring

    Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες που έχουν επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας, και θα πραγματοποιήσουν μαζί τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring.

    Μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες, η κάθε μέντορας θα μοιραστεί με τη mentee εμπειρίες και γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δικής της επαγγελματικής πορείας, βοηθώντας την έτσι να ξεκαθαρίσει στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική της εξέλιξη.

    Στο τέλος του προγράμματος θα έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριμίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας τους, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή.

    Field Trip

    Οι γυναίκες που επελέγησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, στις 5 Μαρτίου, να έρθουν σε επαφή με το πεδίο αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους από κοντά, πριν την έναρξη του προγράμματος.

    “Lead the Way”

    Για περισσότερο από 50 χρόνια ο Όμιλος Motor Oil υιοθετεί πρακτικές, πρωτοβουλίες και δράσεις που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ισότιμη επιβράβευση και ίσες δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

    Με το μήνυμα “Lead the Way” ενδυναμώνονται και ενθαρρύνονται οι γυναίκες να ονειρεύονται και να πιστεύουν στην δυναμική τους, να διαμορφώνουν το μέλλον τους, αναδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να επιτύχουν.

    Ο Όμιλος Motor Oil είναι ηγέτης στον ενεργειακό κλάδο, στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Όμιλος εξελίσσεται με ένα ποικιλόμορφο, πολυενεργειακό χαρτοφυλάκιο: στην Κινητικότητα και το Retail, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στα Εναλλακτικά καύσιμα και την κυκλική οικονομία, στη Διύλιση, τον Εφοδιασμό & Εμπορία.

    Ο Όμιλος στηρίζει την οικονομία με εξαγωγές σε πάνω από 75 χώρες, χιλιάδες εργαζόμενους και συνεχείς νέες επενδύσεις. Σήμερα, ο Όμιλος Motor Oil έχει 92 επιμέρους εταιρείες και απασχολεί άμεσα 3.000 μόνιμους εργαζομένους.

    Με το βλέμμα στραμμένο στην καθημερινή ενδυνάμωση και εξέλιξη των γυναικών, ο Όμιλος Motor Oil κάνει πράξη την υπόσχεση φροντίδας που έχει δώσει από την ίδρυσή του, προχωρώντας σε δράσεις που δίνουν βήμα σε όλες και όλους να χαράξουν δυναμικά τον δρόμο τους.

    Γυναίκες που οδηγούν τις εξελίξεις, γυναίκες δυνατές, δυναμικές, γυναίκες με επιτεύγματα, γυναίκες που εξελίσσονται.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Μάχη με τα στερεότυπα»