• ΥΓΕΙΑ

    X. Γώγος: Το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει μέχρι…

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Γώγος

    Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Metropolitan General


    Την ανάγκη να γίνουν λίγα και αργά βήματα τόνισε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με τις επόμενες κινήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για το lockdown.

    Yπενθυμίζεται ότι έπειτα από τις αποφάσεις της επιτροπής επιστημόνων ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου και από τη Δευτέρα θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

    “Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα» τόνισε χαρακτηριστικά. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα”, εκτίμησε ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

    Σχετικά με το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες είπε: «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

    Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα. «Τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα» υποστήριξε. Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα. Στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορωνοϊός: Τα κρούσματα, η αυστηροποίηση μέτρων και το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

    Στα 800 τα νέα κρούσματα, 362 διασωληνωμένοι, 32 τα θύματα σε 24 ώρες – Η γεωγραφική κατανομή

    Προς αναστολή και πάλι οι πληρωμές των επιταγών



    ΣΧΟΛΙΑ