ΥΓΕΙΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ευρώπη καθυστερεί την έγκριση του εμβολίου Sputnik-V λόγω εμπορικών συμφερόντων

  • NewsRoom
Πούτιν


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης είπε ότι η Ευρώπη καθυστερεί την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού επειδή γίνεται «μάχη για τα χρήματα» και πως τα εμπορικά συμφέροντα έχουν τεθεί υπεράνω της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών.

«Νομίζω ότι αυτό συνιστά μια μάχη για τα χρήματα εκ μέρους εκείνων που παράγουν παρόμοιο σκεύασμα σε άλλες χώρες και θέλουν να αφομοιώσουν την ευρωπαϊκή αγορά με την προσιδιάζουσα λαμπρότητα και τα καταφέρνουν καλά», είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στην ρωσική κυβέρνηση να μελετήσει έως τα τέλη Ιουνίου το θέμα της οργάνωσης εμβολιασμού επί πληρωμή στην Ρωσία για ξένους πολίτες.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι «η Ρωσία ενδέχεται να ανοίξει για τον εμβολιαστικό τουρισμό», προσθέτοντας ότι το RDIF βρίσκεται σε επαφή με σειρά βασικών υπουργείων της Ρωσίας για να επεξεργαστούν ένα σύστημα μαζικού εμβολιαστικού τουρισμού στην Ρωσική Ομοσπονδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Πούτιν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν το δολάριο ως εργαλείο οικονομικού και πολιτικού πολέμου

Όλαφ Σολτς: Ζητά την επιρροή του Πούτιν για να απελευθερωθεί ο Προτάσεβιτς

Τζο Μπάιντεν: Θα θέσει το ζήτημα της Λευκορωσίας στη σύνοδο με τον Πούτιν

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ