ΥΓΕΙΑ

Τζιτζικώστας: Ένα βήμα πριν περάσουν σε lockdown οι Σέρρες

  • NewsRoom


Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας την κατάσταση στις Σέρρες, κατά την έναρξη της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται στην περιοχή, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας,  η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε lockdown.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών. Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο «επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ