ΥΓΕΙΑ

Τζανάκης: Το ένα τρίτο των Ελλήνων μολύνθηκε το καλοκαίρι από κορονοϊό

  • NewsRoom
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης


Στην εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια «ανοσία της κοινότητας» όσον αφορά τη βαριά νόσο από κορονοϊό, προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι το «κύμα» που αναμένεται το επόμενο διάστημα, δε θα φέρει σε δυσκολία το σύστημα υγείας. Προειδοποίησε πως παρότι οι περισσότεροι πολίτες είναι προστατευμένοι έναντι σοβαρής νόσησης, υπάρχουν περί τους 300.000 με 500.000 στη χώρα μας που είναι ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή λόγω προβλημάτων υγείας και τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Τα μαθηματικά μοντέλα του καθηγητή, δείχνουν ότι εντός του καλοκαιριού, μολύνθηκαν με κορονοϊό περίπου 3 εκατ. πολίτες, «δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδας».

«Από 1η Ιουνίου είχαμε περίπου καταγεγραμμένα 1,1 εκατ. κρούσματα. Σύμφωνα με το μοντέλο μας, αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκατ. μολυνθέντες, δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ελλάδος μολύνθηκε μες το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι μπορεί η επικαιρότητα να έχει πλέον τοποθετήσει τον κορονοϊό 5ο και 6ο θέμα στην επικαιρότητα, αλλά η πανδημία είναι εδώ, και χρειάζεται προσοχή, ώστε «να περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο».

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την γρίπη: Έχουν ήδη καταγραφεί κρούσματα μέσα στον Αύγουστο

Ακόμη πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους λόγω COVID-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ECDCΣΧΟΛΙΑ