• ΥΓΕΙΑ

    Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Στους 76 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Δευτέρας έχασαν τη μάχη τρεις άνδρες, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

    Πρόκειται για έναν 82χρονο, που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έναν 78χρονο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και έναν 72χρονο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    Ο 72χρονος από την Αλεξανδρούπολη είναι ο έκτος θάνατος που καταγράφεται στο νοσοκομείο, το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τη νέα νόσο. Ειδικότερα, τέσσερα από τα θύματα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και δυο από τον νομό Έβρου.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλευόνται στο ΠΓΝΑ είναι δεκαοκτώ (18). Από αυτά πέντε (5)νοσηλεύονται στη ΜΕΛ, ένα (1)στην ΜΕΘ και πέντε (5)στην Covid -19.

    1.735 καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα μας

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώθηκαν 62 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων να ανέρχεται σε 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

    Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

    10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

    Μέχρι χθες οι θάνατοι ήταν 73, ωστόσο σήμερα ανήλθαν σε 76.

    Οι 21 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.



    ΣΧΟΛΙΑ