• ΥΓΕΙΑ

    Τουρκία: Μερικό lockdown τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Ερντογάν, μετά τη νέα αύξηση των κρουσμάτων

    • NewsRoom
    Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα για να ανακοινώσει τα «καλά νέα»

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την λήψη αυστηρότερων μέτρων, με περιορισμούς της κυκλοφορίας που θα ισχύουν  ωστόσο μόνο τα Σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα, διατηρώντας ωστόσο την εικόνα του κράτους που ελέγχει την κατάσταση, ο  Ενρογάν τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού του συμβουλίου, πως θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 10 το πρωί, ώστε «να μην διαταραχθούν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού και παραγωγής».

    Παράλληλα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη του έτους και τα μαθήματα θα συνεχιστούν διαδικτυακά. Όλα τα εστιατόρια και τα καφενεία θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες ντελίβερι. Στους αθλητικούς αγώνες δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων.

    «Αν η αυξητική τάση συνεχιστεί, θα είναι αναπόφευκτο να επανέλθουν στην ατζέντα τα μέτρα που είχαν οδυνηρές συνέπειες για όλους μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Η Τουρκία ανακοίνωσε την Τρίτη 3.819 νέα κρούσματα της Covid-19 και 103 νέους θανάτους. Ωστόσο τα πραγματικά κρούσματα της πανδημίας είναι πολύ περισσότερα, καθώς η Άγκυρα, προκειμένου να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα της πραγματικής, δεν ανακοινώνει τον αριθμό των ατόμων που έχουν εντοπιστεί θετικοί στα τεστ κορονοϊού, αλλά μόνο αυτών που εμφανίζουν συμπτώματα της Covid-19

    Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία 11.704 άνθρωποι.



    ΣΧΟΛΙΑ