• ΥΓΕΙΑ

    Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 22χρονος ανεμβολίαστος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

    • NewsRoom
    ΕΟΔΥ - nosokomeio


    Την μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

    Ο άτυχος ναερός άνδρας νοσηλευόταν σε απλή κλίνη Covid-19 με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen mask), ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς έπασχε από άσθμα και παχυσαρκία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 22χρονος δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε χθες από επιπλοκές του κορονοϊού.

    Εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ

    Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς καθημερινά αυξάνονται οι εισαγωγές και εντείνεται η πίεση στο σύστημα υγείας.

    Άλλη μια εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με 44 θετικές εισαγωγές ασθενών και περίπου 10 ύποπτα περιστατικά που ακόμα εξετάζονται. Ανάμεσα στις εισαγωγές ήταν και ένα βρέφος κάτω του ενός έτους, που νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο εκτός κινδύνου.

    Γεμάτες είναι και οι 125 απλές κλίνες του νοσοκομείου, ενώ μία ακόμα κλινική άνοιξε για ασθενείς με κορονοϊό. Στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος η πίεση παραμένει, καθώς είναι πλήρεις και οι 18 κλίνες και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

    Αντίστοιχα δύσκολη κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε η εφημερία με πλήρεις τις συνολικά 100 απλές κλίνες Covid-19, πλήρεις και τις 15 κλίνες στη ΜΕΘ και 4 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Από την επόμενη εβδομάδα η επίταξη γιατρών

    Σαρηγιάννης: Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διασπορά – Προβλέψεις για 9.500 κρούσματα



    ΣΧΟΛΙΑ