• ΥΓΕΙΑ

    Θεμιστοκλέους: Λόγω καλοκαιριού η πτώση των εμβολιασμών – Τι είπε για τρίτη δόση

    • NewsRoom
    Θεμιστοκλέους: Λόγω καλοκαιριού η πτώση των εμβολιασμών - Τι είπε για τρίτη δόση


    Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ενημέρωσε τους πολίτες από το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χωρίς την Μαρία Θεοδωρίδου σήμερα, η οποία κάνει χρήση της καλοκαιρινής της άδειας.

    Σύμφωνα με όσα είπε, κατά μέσο όρο γίνονται καθημερινά λίγο πιο πάνω από 40.000 εμβολιασμοί, 110.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, το 49% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ 33.000 έφηβοι, ηλικίας 15-17 ετών, έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πτωτική τάση στην πορεία των εμβολιασμών, εξήγησε ότι «η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα». Σημείωσε επίσης, ότι στις 20 Ιουλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς και έως σήμερα έχουν κανει αίτηση 3.200 πολίτες, εκ των οποίων 725 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι σε επεξεργασία βρίσκεται και το σχέδιο για τον εμβολιασμό Ρομά αλλά και των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει δώσει έγκριση για κάτι τέτοιο, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η χώρα περιμένει το αν θα δοθεί έγκριση από τον ΕΜΑ και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Διευκρίνισε βέβαια ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης είναι πιθανή σε ανοσοκατεσταλμένους και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 2.156 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι και 188 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
    Συναγερμός στην Κίνα: Η μετάλλαξη Δέλτα έφτασε στην Ουχάν
    Κορονοϊός: Νέο όχι από την Κίνα στον ΠΟΥ σε έρευνα για την προέλευση του ιού



    ΣΧΟΛΙΑ