• ΥΓΕΙΑ

    Στους 137 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 90χρονος στο Ρίο

    • NewsRoom


    Ένας ακόμη άνθρωπος στην Ελλάδα έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

    Πρόκειται για 90χρονο άνδρα ο οποίος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από αναιμία, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και κολπική μαρμαρυγή. Ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι 137.

    Να σημειωθεί ότι χθες κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του υπ. Υγείας ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τους 136.

    Από τους θανόντες, είναι 36 γυναίκες και οι υπόλοιποι 100 άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 74 έτη, ενώ το 90,4% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

    Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 17 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 12 προέρχονται από γνωστή συρροή κρουσμάτων. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν ανέλθει σε 2.534. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 580 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1.228 ασθενείς σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Στα 43 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων το 89% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ 65 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 66.094 έλεγχοι σε κλινικά δείγματα.



    ΣΧΟΛΙΑ