• ΥΓΕΙΑ

    Στ. Χανδακάς, Μ. Ψωμά: Έγραψαν μαζί ένα βιβλίο – οδηγό για την εγκυμοσύνη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Τι γίνεται όταν δύο κορυφαίοι στον τομέα τους επιστήμονες συνεργάζονται;

    Το αποτέλεσμα δεν μπορεί, παρά να τους δικαιώσει και να αποδείξει πως, όταν οι πολύτιμες γνώσεις για ένα σημαντικό θέμα διατυπώνονται απλά και κατανοητά, τότε οι αναγνώστες είναι διπλά κερδισμένοι.

    Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας, ενδοσκοπικός χειρουργός, πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, της Hellenic Healthcare Group, και πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας HOPEgenesis και η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά έγραψαν ένα βιβλίο με θέμα «Διατροφή και Εγκυμοσύνη», από τις εκδόσεις Φερενίκη.

     

    Βιβλίο – οδηγός για μία ασφαλή εγκυμοσύνη

    Στο rooftop του Μουσείου Μπενάκη με θέα τον μαγευτικό Εθνικό Κήπο, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, οπότε έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου, δεν έπεφτε καρφίτσα.

    Συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι των δύο επιστημόνων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τη συγγραφική συνέργεια. Οι οικοδεσπότες πόζαραν ακούραστα με όλους χαμογελαστοί και στα πηγαδάκια συζητιόταν, μεταξύ άλλων, η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, που εφαρμοζόταν για πρώτη μέρα.

    Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δρ. Αλέξης Κελέκης. Υποστηρικτής της έκδοσης είναι η εταιρία Καραμολέγκος. Τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων θα διατεθούν για να υποστηρίξουν την έρευνα, που αφορά στη γονιμότητα και στην υπογονιμότητα των ζευγαριών στη χώρα μας, από την ερευνητική ομάδα «Φυσιολογίας Αναπαραγωγής και Κλινικής Εμβρυολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον θα υποστηρίξουν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis, η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της υγείας, της πρόληψης και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τη στήριξη της οικογένειας στην Ελλάδα και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι δομές εκλείπουν.

    Χρήσιμες πληροφορίες για την έγκυο

    Η διατροφή στην εγκυμοσύνη παίζει πολύ βασικό ρόλο. Όχι μόνο για την μέλλουσα μητέρα, αλλά και για το έμβρυο που κυοφορεί, για την καλή του υγεία και για τη σωστή του ανάπτυξη. Η πρόσληψη παραπανίσιου βάρους στην εγκυμοσύνη μπορεί να συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως, για παράδειγμα, με τον λεγόμενο διαβήτη κύησης ή με την σιδηροπενική αναιμία και άλλα.

    Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι διατροφικές ανάγκες της εγκύου διαφοροποιούνται σε κάθε τρίμηνο της κύησης, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και μετά τη γέννα, την περίοδο της λοχείας και του θηλασμού.

    Όλα αυτά και άλλα πολλά περιγράφονται με εύληπτο τρόπο στο νέο βιβλίο «Διατροφή και Εγκυμοσύνη», που αποτελεί πολύτιμο οδηγό για αυτή την τόσο όμορφη όσο και απαιτητική περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας…

    Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς δήλωσε σχετικά με το νέο βιβλίο: «Πρόκειται για έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για τις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, την φάση αυτή της ζωής τους που θέλουν να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια για το σώμα τους και για την υγεία των ίδιων και των εμβρύων τους. Η διατροφή αποτελεί το θεμέλιο για μία ομαλή εγκυμοσύνη και για ένα υγιές μωράκι».

    Από την πλευρά της η Δρ. Μαρία Ψωμά ανέφερε: «Είναι ένα βιβλίο που υπερτονίζει τη σημαντικότητα της διατροφής στην εγκυμοσύνη. Η διατροφή, 13 μήνες πριν, 4 μήνες πριν από τη σύλληψη και τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης, είναι καθοριστική για την υγεία της μητέρας και για την υγεία του εμβρύου. Αναφέρονται αναλυτικά οδηγίες διατροφής για κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης, κατά τον θηλασμό, καθώς και πώς να χαθούν τα κιλά μετά από τον τοκετό».

    Το βιβλίο «Διατροφή και Εγκυμοσύνη» διατίθεται από το e-shop των εκδόσεων Φερενίκη(https://bit.ly/3m87Vf6) και από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Θέμα χρόνου να εντοπιστεί και στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων – Αλλάζει πίστα το επίπεδο συναγερμού παγκοσμίως

    Andreas Pollner: Ποιος είναι ο CEO της Bayer Ελλάς – Το ελληνικό όνομα, οι start ups, οι κλινικές μελέτες και η αγάπη για τα κρασιά και τη χώρα μας



    ΣΧΟΛΙΑ