• ΥΓΕΙΑ

    Σωτήρης Τσιόδρας: Επισκέφτηκε το γηροκομείο της Νέας Μάκρης

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, που έχει τεθεί σε καραντίνα από την Κυριακή, επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο ιό και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

    Συνολικά 122 δείγματα ελήφθησαν από το γηροκομείο, μετά τον εντοπισμό κρούσματος που σήμανε συναγερμό. Θετικοί βρέθηκαν 10 ηλικιωμένοι, καθώς και 2 από το προσωπικό του οίκου ευγηρίας.

    Το βράδυ της Κυριακής, οι ηλικιωμένοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς για το νέο ιό στην Αθήνα, Σωτηρία.

    Υπενθυμίζεται ότι το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, όπου φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό.

    Μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επιτόπου μετέβησαν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που προχώρησε σε ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό.

    Από το βράδυ της Κυριακής μάλιστα, ο χώρος του γηροκομείου τέθηκε σε καραντίνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

    Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων:

    «Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

    Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».



    ΣΧΟΛΙΑ