• ΥΓΕΙΑ

    Σοκ στην Πορτογαλία: Γεννήθηκε μωρό χωρίς πρόσωπο, σε διαθεσιμότητα ο μαιευτήρας

    • NewsRoom


    Η υπόθεση ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο συνταράσσει την Πορτογαλία. Μάλιστα, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πορτογαλίας έθεσε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα το βράδυ της Τρίτης, έναν μαιευτήρα που βαρύνεται με υποψίες για αμέλεια, καθώς δεν αντιλήφθηκε τις δυσμορφίες του μωρού.

    Ο γιατρός βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με άλλες έξι μηνύσεις, η παλαιότερη εκ των οποίων χρονολογείται από το 2013. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, μετά τη γέννηση, που πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου.

    Η πορτογαλική δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του γιατρού οι γονείς του παιδιού.

    «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» αμέλειας εκ μέρους του γιατρού Αρτούρ Καρβάλχο, οι οποίες «μπορούν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσε σήμερα ο Αλεχάντρε Βαλεντίμ Λουρένσο, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου στη νότια Πορτογαλία.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μπροστά στον αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης που «έχει επιπτώσεις στη φήμη των γιατρών» και για να «καθησυχάσουμε τις έγκυες γυναίκες», το να τεθεί ο γιατρός σε διαθεσιμότητα ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξεταστούν οι μηνύσεις σε βάρος του εκ των οποίων ορισμένες είναι «μακροχρόνιες καθώς και πολύ περίπλοκες», εξήγησε ο ίδιος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.



    ΣΧΟΛΙΑ