• ΥΓΕΙΑ

  Σήμερα στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

  • NewsRoom
  Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & JohnsonΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

  Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson


  Σήμερα, Τετάρτη η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

  Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία παραλαβής των εμβολίων κατά της covid-19 και ο εμβολιασμός των πολιτών, με το σταδιακό άνοιγμα επιπλέον ομάδων, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

  Σήμερα, η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Η Ελλάδα αναμένει συνολικά από την Johnson & Johnson μέχρι τον Ιούνιο, 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων.

  Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην ΕΕ 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, χθες, Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

  Στο μεταξύ, οι άλλες παρασκευάστριες εταιρίες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις. Από την Pfizer και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει αναμένουμε για τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις.

  Από την AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή.

  Διαβάστε ακόμη:

  Moderna: Το εμβόλιο της κατά της COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 90%

  Αλμπέρ Μπουρλά: Η Pfizer θα παραδώσει 10% περισσότερες δόσεις του εμβολίου στις ΗΠΑ

  EMA: Εξετάζει τις αναφορές περί θρομβώσεων από το εμβόλιο της J&J

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ