• ΥΓΕΙΑ

    Σεξ: 10 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις πια να πιστεύεις

    σεξ


    Το σεξ είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης κι ένας από τους πιο βασικούς και απολαυστικούς τομείς της ζωής μας. Η ερωτική επιθυμία και η σεξουαλικότητα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και των δύο φύλων, αλλά πολλές φορές τα ζευγάρια ή οι υποψήφιοι παρτενέρ, δεν βρίσκουν τα κοινά σημεία επαφής, ώστε να βιώσουν μια εμπειρία εξίσου όμορφη και για τους δύο.

    Στη σύγχρονη ζωή του διαδικτύου και της εύκολης πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών, θα περίμενε κανείς πως δεν θα υπήρχε παραπληροφόρηση. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι -άντρες και γυναίκες- που συνεχίζουν να πιστεύουν και να εφαρμόζουν κάποιους μύθους. Σας παρουσιάζουμε 10 από τους πιο διαδεδομένους και τους λόγους που δεν ισχύουν:

    1. Το καλό σεξ γίνεται αβίαστα
    Στις ταινίες όλα γίνονται τόσο εύκολα και με απόλυτη φυσικότητα. Η χημεία βασίζεται στη σωστή επικοινωνία, ενώ, παράλληλα, πρέπει να θυμάσαι πως κάθε νέος/α σύντροφος είναι διαφορετικός/ή και πρέπει να βρεις τα δικά του/ης κουμπιά. Χρειάζεται προσπάθεια και πειραματισμός.

    2. Οι άντρες έχουν περισσότερες ορμές από τις γυναίκες
    Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, έχουν σεξουαλικές διακυμάνσεις κατά της διάρκεια της ημέρας, οι οποίες εξαρτώνται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Επίσης, η ανάγκη για σεξ είναι η ίδια και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι οι ορέξεις των αντρών δεν σταματούν ποτέ.SEX

    3. Μετά από μία ηλικία, το σεξ δεν παίζει σημαντικό ρόλο
    Η σεξουαλική επαφή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του ανθρώπου, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται. Η φυσική εξέλιξη και γήρανση του ανθρώπου, δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με την απώλεια της σεξουαλικής ζωής. Άλλωστε, το σεξ βοηθά στη σωματική και πνευματική υγεία των ενηλίκων.

    4. Τα φάρμακα δεν είναι πάντα η λύση
    Σε πολλούς άντρες τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας δεν αποτελούν αποτελεσματική λύση, καθώς, ίσως, το πρόβλημα να κρύβεται κάπου βαθύτερα. Πριν από την λήψη τους θα πρέπει να επισκέπτονται κάποιο γιατρό, ώστε να ελέγχεται το κατά πόσο υπάρχει θέμα υγείας. Πέρα από αυτό, άντρες που πάσχουν από διαβήτη ή υπέρταση θα πρέπει να αποφύγουν τέτοια φάρμακα.

    5. Το μέγεθος μετράει
    Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το μεγάλο μέγεθος συνεπάγεται καταπληκτικές ικανότητες στο σεξ, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Οι άντρες πρέπει να έχουν γνώσεις, τεχνική, πάθος και, φυσικά, θέληση να ικανοποιήσουν το άλλο άτομο. Με αυτά θα βρουν τον κατάλληλο τρόπο κι ας μην τους ευνοεί το μέγεθος.
    sex ex6. Υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τις ορέξεις
    Πρόκειται για τα γνωστά και περίφημα “αφροδισιακά” που λένε πως αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και προκαλούν σεξουαλική διέγερση. Τέτοιες τροφές θεωρούνται τα στρείδια, η σοκολάτα οι φράουλες κ.α. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει επιστημονική απόδειξη για τη θεωρία αυτή.

    7. Το στοματικό είναι πιο ασφαλές από το κολπικό ή πρωκτικό σεξ
    Το στοματικό σεξ δεν λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη, τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, ενώ τείνει να θεωρείται ασφαλέστερο. Μέγα λάθος, αφού με την έκκριση σωματικών υγρών και την ύπαρξη πληγών στο στόμα, τον λαιμό ή τα γεννητικά όργανα, μπορούν εύκολα να μεταδοθούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

    8. Η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει μόνο τους νεαρούς άντρες
    Μεγάλη μερίδα κόσμου θεωρεί πως η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει μόνο στην αρχή της σεξουαλικής ωρίμανσης και στους νεαρούς άντρες, λόγω της απειρίας τους και της άγνοιας στο πώς να διαχειριστούν τη διαδικασία του σεξ. Μπορεί να συμβεί σε όλους και, ίσως, να οφείλεται σε κόπωση, άγχος ή κάποιο πρόβλημα που πρέπει να εξεταστεί.
    ABERCROMBIE SEXY9. Το να φαντασιώνεσαι κάποια/ον άλλη/ο είναι κακό
    Οι σεξουαλικές εμπειρίες, πολύ συχνά, ξεκινούν με το μυαλό και μετά με το σώμα, επομένως είναι πολύ λογικό το μυαλό μας να ξεφεύγει. Αν είσαι αφοσιωμένος και πιστός στη σχέση σου και οι όποιες φαντασιώνεις συμβαίνουν “εκτός κρεβατιού” και, βεβαίως, όχι την ώρα του σεξ, τότε είσαι εντάξει.

    10. Δε μπορεί να γίνει σύλληψη παιδιού αν “βγεις” την τελευταία στιγμή
    Ο κάθε άντρας δεν ξέρει με απόλυτη σιγουριά πότε ακριβώς θα τελειώσει, γι’ αυτό και η μέθοδος αυτή είναι εντελώς ριψοκίνδυνη. Πέρα από αυτό, τα προ-σπερματικά και σπερματικά υγρά που εκκρίνονται, είναι πιθανό να προκαλέσουν οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια. Υπάρχουν πολλές πιο ασφαλείς μέθοδοι αντισύλληψης.



    ΣΧΟΛΙΑ