ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το «μήνυμα» της νύχτας και ο βαρυποινίτης που είναι στο κάδρο της ΕΛ.ΑΣ -Δύο χειροβομβίδες μέσα σε έναν μήνα στην Αχαρνών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19 ηλικιωμένων που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό σε Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα.
Έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.
Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Αμέσως μετά την επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και υπογράμμισε ότι και στο νέο συμβάν όπως και σε εκείνο που αφορούσε τη δομή στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται σε εργαζόμενο.
«Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε, αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε.
Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορονοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα.
Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται δεν το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας ηλικιωμένων με τα δεκάδες κρούσματα κορονοιού.
Ο δήμος Αθηναίων, και στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζει τα σχετικά πρωτόκολλα.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από τα 22 Grand Slam στη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Ναδάλ, ο Πέρεθ και τα 400 εκατ. ευρώ
- Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η δίκη της Μουρτζούκου για τις δολοφονίες τριών βρεφών
- Παγκόσμιο κραχ στις αγορές μετά τη νίκη των Δημοκρατικών: Χάθηκαν τρισεκατομμύρια από Wall Street μέχρι Ασία – «Βουτιά» σε Nvidia, Samsung και TSMC
- Τραμπ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος του – Η συμφωνία μπορεί να αφορά όλη την Ευρώπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.