• ΥΓΕΙΑ

  Σαρηγιάννης: Στα 500.000 τα ενεργά κρούσματα – Αύξηση στις διασωληνώσεις και τους θανάτους

  • NewsRoom
  Δημοσθένης Σαρηγιάννης

  Δημοσθένης Σαρηγιάννης


  Την εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού κυμαίνονται στα 400.000 με 500.000 έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», ο καθηγητής πρόσθεσε ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

  «Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Σημείωσε, δε, ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο, μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

  «Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000.

  Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», κατέληξε.

  Δείτε το βίντεο:

  Δείτε επίσης:

  Διαβάστε επίσης:

  ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα Δευτέρα 1/8 rapid test

  Προσωπικός γιατρός: Με κενά και προβλήματα άρχισαν οι εγγραφές  ΣΧΟΛΙΑ