• ΥΓΕΙΑ

    Σαρηγιάννης: Στα 4.000-5.000 τα κρούσματα κορονοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου – Αναγκαία τα μέτρα

    • NewsRoom
    O Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


    Ιδιαίτερα προβληματισμένος αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

    Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο ίδιος αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα. Η ίδια αυξητική τάση, μάλιστα, φαίνεται να επικρατεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, γεγονός που προκαλεί την ανησυχία του καθηγητή.

    Ο κ. Σαρηγιάννης, μάλιστα, έκανε ξεκάθαρα λόγο για την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, με στόχο να ανακοπεί αυτή η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού.

    «Αν πάρουμε μέτρα, αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000-5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

    Όπως εξήγησε, επιπλέον, αυτή την στιγμή, ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02, δηλαδή πολύ κοντά στο 1, που είναι η σταθερότητα. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες στο 1,25, γεγονός που συνιστά μια σημαντική αύξηση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ν. Καπραβέλος: Μακροχρόνιες επιπτώσεις της Covid-19 και στα παιδιά

    Κορονοϊός: Ναι ή όχι στην ενισχυτική δόση του εμβολίου; Οι ειδικοί απαντούν

    Covid-19: Διαφορετικά τα συμπτώματα ανά ηλικία και φύλο (αναλυτικά στοιχεία)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ