• ΥΓΕΙΑ

    Ν. Καπραβέλος: Μακροχρόνιες επιπτώσεις της Covid-19 και στα παιδιά

    • NewsRoom
    Νίκος Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο με 3 εμβόλια

    Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος


    Για μακροχρόνιες επιπτώσεις της Covid-19 και στα παιδιά έκανε λόγο ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος.

    Καλοκαίρι των μεταλλάξεων, και όχι της ξεγνοιασιάς, χαρακτήρισε το φετινό ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νικόλαος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας θα ήταν καταστροφικό.

    Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι τον Αύγουστο αυξάνεται πολύ η κινητικότητα των πολιτών και πρέπει να προσέχουμε, ενώ  τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μη μιλάμε για υποχρεωτικότητα αν θέλουμε να επιτύχουμε ένα καθολικό τείχος ανοσίας.

    Μακροχρόνιες επιπτώσεις της Covid-19 και σε παιδιά

    Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι είναι λάθος να λέμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιστούν για να προστατέψουν τους μεγάλους, σημειώνοντας ότι ο ίδιος βλέπει μακροχρόνιες επιπτώσεις της λοίμωξης και στα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προφυλαχθούν και για τα ίδια, αλλά και για να μη χάσουν άλλη μία σχολική χρονιά. Δήλωσε μάλιστα ότι θα είναι απελευθέρωση για τα παιδιά να εμβολιαστούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Covid-19: Μέχρι και 6 μήνες τα συμπτώματα σε παιδιά και έφηβους

    Covid-19: Διαφορετικά τα συμπτώματα ανά ηλικία και φύλο (αναλυτικά στοιχεία)



    ΣΧΟΛΙΑ