• ΥΓΕΙΑ

    Σ. Τσιόδρας: Ο κορονοϊός δεν προέκυψε από εργαστηριακό πείραμα

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος,


    Απάντηση στις «φωνές» που υποστηρίζουν ότι ο νέος κορονοϊός είναι αποτέλεσμα εργαστηριακού πειράματος έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την τακτική ενημέρωση της Μ. Πέμπτης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι τόσο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, όσο και τα μέλη της Επιτροπής, συμφωνούν ότι, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, δεν πρόκειται για έναν ιό, ο οποίος αναπτύχθηκε σε εργαστήριο.

    «Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας, όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έστειλε και ειδική αποστολή γι’ αυτό τον σκοπό στην Κίνα», σημείωσε.

    Μάλιστα, ο ίδιος, σε συνεργασία με ορισμένα από τα μέλη της Επιτροπής έχουν δημοσιεύσει μία από τις πρώτες σχετικές εργασίες, η οποία καταλήγει στο ότι δεν πρόκειται για έναν ιό που προέκυψε από κάποιο εργαστηριακό πείραμα.

    «Είναι ένας ιός που προέκυψε από την φύση, ένας ιός που ο πιο στενά συγγενικός του ιός βρίσκεται στις νυχτερίδες. Το μεγάλο πρόβλημα και ερωτηματικό είναι το πώς από τις νυχτερίδες πέρασε στον άνθρωπο. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για αυτό. Μια από τις επικρατέστερες είναι ότι πρόκειται για ένα είδος μυρμηγκοφάγου που υπάρχει στις περιοχές της Κίνας, που χρησιμοποιήθηκε από τον ιό ως ενδιάμεσο ζώο για να προχωρήσει προς τον άνθρωπο»,  τόνισε ο καθηγητής.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ