ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο στην ήπειρο.
«Είμαστε και πάλι στο επίκεντρο», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε στη διάρκεια ονλάιν συνέντευξης Τύπου.
«Ο σημερινός ρυθμός της μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας πως τα νέα κρούσματα πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού.
«Αν παραμείνουμε σ’ αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», δήλωσε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΚΠΑ: Πόσο βοηθά η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου
Κορονοϊός: Τα λένε όλα τα προγνωστικά μοντέλα – Οι κρίσιμες ημερομηνίες του Νοεμβρίου
Κορονοϊός: Πόσα χρόνια ζωής χάθηκαν το 2020 λόγω της πανδημίας;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Εκτοξεύονται οι τιμές μετά το τελεσίγραφο Τραμπ – Στα 113,90 δολάρια το Brent – Βαριές απώλειες στις αγορές της Ασίας
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.